Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τα ωραιότερα ταξίδια περιπέτειας στον κόσμο !

Δεν είναι ανάγκη να σκαρφαλώστε το Έβερεστ ή να πέσετε με αλεξίπτωτο στα βάθη του Γκραν Κάνιον για να ζήσετε την περιπέτεια. ...

Δεν είναι ανάγκη να σκαρφαλώστε το Έβερεστ ή να πέσετε με αλεξίπτωτο στα βάθη του Γκραν Κάνιον για να ζήσετε την περιπέτεια.


Συγκεντρώσαμε 10 απίστευτα ταξίδια που μπορείτε να oργανώσετε - για όσους κυνηγούν γερές εκρήξεις αδρεναλίνης, ή απλά ειδυλλιακές εξερευνήσεις στις άγνωστες γωνιές του κόσμου.

1. Aνακαλύψτε τα μυστικά της Iσλανδίας


Η Ισλανδία είναι μια περιπέτεια από μόνη της. Αν ακολουθήσετε τον Ring Road, που φέρει τον γύρο του νησιού, πιθανόν να σας κόψουν τον δρόμο τάρανδοι και πρόβατα – αλλά θα ζήσετε πραγματικά αξέχαστες εμπειρίες, είτε οδηγήσετε μόνοι σας είτε επιλέξετε κάποιες απ’ τις εκδρομές με οδηγό. Εντυπωσιακά γκέιζερ, το Βόρειο Σέλας, μεγαλειώδεις καταρράκτες, ηφαιστειογενείς παραλίες, περιήγηση στις σπηλιές του μεγαλύτερου παγόβουνου της Ευρώπης Vatnajökull και καταδύσεις ανάμεσα στις τεκτονικές πλάκες της Αμερικής και της Ευρασίας είναι μόνο μερικές από αυτές.


Εμείς προτείνουμε όμως μία από τις πιο ατμοσφαιρικές περιπέτειες στο μενού, αυτή που σας βγάζει στα νότια υψίπεδα του Landmannalaugar. Τα γύρω βουνά εναλλάσσουν αλλόκοσμους κόκκινους, ροζ, πράσινους και χρυσούς τόνους, ενώ η λίμνη Bláhylur έρχεται σε έντονο κοντράστ με τον ανενεργό κρατήρα που την περικλείει. Η εκδρομή περιλαμβάνει trekking στο ηφαιστειακό τοπίο και κολύμπι στις θερμές πηγές, που ξεπηδούν ξαφνικά στη μέση του πουθενά.



2. Κάντε ράφτινγκ στον Κολοράντο


Το Γκραν Κάνιον των Η.Π.Α., προσφέρεται για χαλαρές βόλτες με τη φωτογραφική σας μηχανή, ολιγόωρο trekking, ή απλά χάζι αφ’ υψηλού με ελικόπτερο. Αυτό που πραγματικά όμως οι περισσότεροι αποκαλούν “εμπειρία ζωής” είναι το ολιγοήμερο ράφτινγκ στο αλλόκοσμο “Μεγάλο Φαράγγι”, μια εμπειρία τόσο πλούσια και έντονη που ωθεί πολλούς ν’ αλλάξουν ολοκληρωτικά φιλοσοφία ζωής. Θα βρείτε ταξίδια για adrenaline junkies μέχρι και παιδιά από οκτώ ετών, από 3-18 ημέρες.


Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ολονύχτια διαμονή σε ράντσο και βόλτες πάνω σε άλογο με τους καουμπόηδες, trekking ανάμεσα στους μεγαλοπρεπείς βράχους από ψαμμίτη, μπάρμπεκιου και κατασκήνωση κάτω απ’ τ’ αστέρια, εξερευνήσεις σε σπήλαια, πέρασμα από φυσικές πισίνες σε σχήμα κολοκύθας, ντους σε καταρράκτες και, φυσικά, περιπέτειες ενάντια στα ατίθασα ρεύματα του ποταμού Κολοράντο με φουσκωτό, ή μηχανοκίνητη βάρκα.

Έμπειρα ταξιδιωτικά γραφεία όπως το Western River Expeditions προσφέρουν πακέτα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας, από το το Λας Βέγκας, ή την Αριζόνα – την οποία προτείνουμε επιπλέον για οικονομική διαμονή σε κάμπινγκ και μοτέλ, καθώς εξερευνείτε κι άλλα άνυδρα, κινηματογραφικά τοπία όπως η Monument Valley!

3. Γυρίστε την Τενερίφη με ποδήλατο


Στο μεγαλύτερο νησί των Κανάριων Νήσων θα βρείτε ποδηλατικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα. Μία απ’ τις πιο εύκολες κάνει ένα μεγάλο πέρασμα απ’ την ακτή του Νότου, περνώντας κι απ’ την γοητευτική παραλία La Tejita με το χαρακτηριστικό Κόκκινο Βουνό (Montaña Roja). Πολύ δημοφιλής είναι κι αυτή που ξεκινά απ’ την πρωτεύουσα Σάντα Κρουζ και περνά απ’ το ψαροχώρι San Andrés – θα το αναγνωρίσετε από τα πολύχρωμα σπίτια που σκαρφαλώνουν τον λόφο! Το αποκορύφωμα βέβαια, για προχωρημένους και μόνο, είναι η διαδρομή προς το Εθνικό Πάρκο του Teide, το υψηλότερο βουνό της Ισπανίας, που είναι και ενεργό ηφαίστειο.


Πέρα από τα φυσικά παρατηρητήρια της διαδρομής, που χαρίζουν πανοραμική θέα στο νησί, θα περάσετε κοντά απ’ το αστρονομικό παρατηρητήριο Izaña στα 2,390 μ. Μπορείτε να το επισκεφτείτε με οδηγό – έστω και κάποια άλλη στιγμή, χωρίς το ποδήλατο! – για να παρατηρήσετε ανάμεσα σ’ άλλα τον ήλιο απ’ το τηλεσκόπιο. Αν σας αρέσει η ποδηλασία κι είστε δε και Κριός, μην κοιτάτε παραπέρα – σύμφωνα με το Ταξιδιωτικό Ωροσκόπιο  της Skyscanner, η Τενερίφη είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς.

4. Χαθείτε στις άγνωστες γωνιές της Kαμπότζης


Όσοι θέλουν να γνωρίσουν λιγότερο τουριστικές γωνιές της εξωτικής Νοτιοανατολικής Ασίας στρέφουν το βλέμμα προς την Καμπότζη. To σιδηροδρομικό δίκτυο συνδέει πλέον την πρωτεύουσα Phnom Penh με τις παραλίες του δημοφιλούς Sihanoukville – και το ρετρό τρένο είναι μια εμπειρία από μόνο του, με τα ανέγγιχτα τοπία στο πέρασμά του και τις ανακοινώσεις απ’ τον υπάλληλο σε φορητό karaoke. Το 2018 προστέθηκαν επίσης νέα δρομολόγια φέρι απ’ το Sihanoukville προς το ειδυλλιακό νησί Koh Rong, στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, που περιλαμβάνει ονειρικές αμμουδιές όπως η απόμερη Lonely Beach.


Εκεί θα φτάσετε μόνο με βάρκα και θα μείνετε στο ομώνυμο oικολογικό resort, για δραστηριότητες όπως βραδινό κολύμπι στα νερά με το φωσφοριζέ πλαγκτόν. Oι τιμές για διαμονή σε ανοιχτό κοιτώνα σε στυλ Khmer, όπου θα σας νανουρίσουν οι ήχοι της ζούγκλας, ξεκινούν από 8,5€. Στο νησί θα βρείτε άγριες ορχιδέες, μαϊμούδες και αετούς της θάλασσας (δηλ. σαλάχια!), ενώ θα γνωριστείτε καλύτερα με τους ανοιχτόκαρδους κατοίκους στα γύρω ψαροχώρια. Επιβάλλεται, τέλος, να ταξιδέψετε και στα ενδότερα της χώρας για να επισκεφτείτε ιστορικούς ναούς, όπως το σύμπλεγμα Koh Ker στη ζούγκλα του Βορρά, όπου βρισκόταν κάποτε η αρχαία πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Khmer.


5. Oδηγήστε τον Great Ocean Road στη Βικτώρια


Πριν λίγους μήνες η εταιρεία χαμηλού κόστους Scoot εγκαινίασε νέες, οικονομικές πτήσεις από Αθήνα για Μελβούρνη μέσω Σιγκαπούρης – ευκαιρία, λοιπόν, να οργανώσετε επιτέλους ένα απ’ τα πιο επικά road trips στην Αυστραλία. Νοικιάστε αμάξι και κατευθυνθείτε προς τον Great Ocean Road, περ. μιάμιση ώρα απ’ το κέντρο της πρωτεύουσας της Βικτώρια. Στον δρόμο οι πιο αθλητικοί θα κάνουν σέρφινγκ και mountain biking, οι καλλιτεχνικοί τύποι θα επισκεφτούν πολυάριθμες γκαλερί και μουσεία, τα παιδιά θα δουν κοάλα και καγκουρό, ενώ οι γκουρμέ θ’ απολαύσουν ντόπια πιάτα και ποιοτικό κρασί.


Υπάρχουν αμέτρητες ευκαιρίες για trekking – μία απ’ τις καλύτερες είναι στο Εθνικό Πάρκο Great Otway – αλλά και κολύμπι σε εκατοντάδες παραλίες που θα συναντήσετε στον δρόμο σας. Aπ’ τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του ταξιδιού είναι οι λεγόμενοι 12 Απόστολοι, όπως ονόμασαν τους γιγαντιαίους βράχους που ξεπηδούν απ’ τον Νότιο Ωκεανό σε ύψος μέχρι και 45 μέτρα.


Αν βρίσκεστε στην περιοχή τον Φεβρουάριο 2018 κάντε στάση επίσης στo δημοφιλές Seafood Festival, στην παραθαλάσσια πόλη Apollo Bay, που μεταφέρεται από φέτος στο λιμάνι και προτείνει άφθονα events. Μπορείτε να δειπνήσετε σ’ ένα μεγάλο τραπέζι με 200 ακόμα άτομα, και να φάτε φρέσκα θαλασσινά αμέσως μόλις βγουν απ’ το νερό.


6. Κολυμπήστε με τους καρχαρίες στις Μαλδίβες


Από το Μάλε, την πρωτεύουσα των Μαλδίβων στον Ινδικό Ωκεανό, μπορείτε να μεταφερθείτε εύκολα με καραβάκι ή μικρά ελικοφόρα προς τα παραδεισένια resorts της περιοχής. Αυτό της νήσου Kuramathi είναι απ’ τις καλύτερες επιλογές αν ταξιδεύετε με σχετικά περιορισμένο budget. Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει ποτέ καταδύσεις, μένοντας λίγες μέρες στην ατόλη μπορείτε να πάρετε τα απαιτούμενα αστέρια για να βουτήξετε στον βυθό.


Τα καρχαριάκια κάνουν παιχνίδι αρκετά κοντά στην ακτή – γι’ αυτό μην υποτιμάτε κι ένα απλό κολύμπι με μάσκα! – ενώ βουτιές στα πιο βαθιά θ’ αποκαλύψουν απίθανα κοράλια, τροπικά ψάρια και σαλάχια που κόβουν βόλτες σε κοντινή απόσταση. Ανάλογα με την περιοχή θα συναντήσετε μικρά ναυάγια, κοπάδια από δελφίνια, ξυφίες, ή σφυροκέφαλους καρχαρίες – για τους οποίους ειδικά οι πιο έμπειροι θα ταξιδέψουν σε ειδικά σημεία πιο μέσα. Τα ψάρια είναι αρκετά εξοικειωμένα με την ανθρώπινη παρουσία, και η θερμοκρασία του νερού, που φτάνει τους 30 βαθμούς, τα ηρεμεί – για να μην πούμε τα κοιμίζει εντελώς!


Αν δεν τίθεται θέμα budget, το πιο πολυτελές resort Hurawalhi, στην ατόλη Lhaviyani, προσθέτει στη μαγεία το μεγαλύτερο γυάλινο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, 5.8 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

7. Εξερευνήστε την περουβιανή Αμαζονία


Το θρυλικό Μάτσου Πίτσου προσφέρει περιπετειώδεις διακοπές σε όσους επισκέπτονται το Περού για πρώτη φορά, δοκιμάστε όμως να βάλετε στο πρόγραμμά σας και πιο άγνωστα μονοπάτια στα βάθη του περουβιανού Αμαζονίου. Μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ σε εθνικά πάρκα όπως το Manù και να δείτε άφθονες μαϊμούδες, πεταλούδες και παπαγάλους στην προστατευμένη ζώνη Tambopata, περιοχές που αναγνωρίζονται για την εξαιρετική βιοποικιλότητά τους.


Στην τελευταία κατοικούν οι Ese’Eja, απ’ τους λίγους εναπομείναντες ιθαγενείς λαούς του Αμαζονίου, και μία απ’ τις κοινότητες αυτές προσφέρει διαμονή και εκδρομές στους επισκέπτες. Μπορείτε να βρείτε γενικά πάντως μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων στη ζούγκλα. Μερικά, όπως το Tambopata Research Center, είναι τόσο απόμερα που θέλει τουλάχιστον 7 ώρες συνδυαστικά, με το μηχανοκίνητο κανό, για να φτάσετε απ’ την κοντινότερη πόλη. Αν είστε τυχεροί ίσως εντοπίσετε κατά το ταξίδι σας και κάποιο τζάγκουαρ στις όχθες του ποταμού!

8. Γνωρίστε τους μεθυστικούς αμπελώνες της Βόρειας Καλιφόρνια


Mετά την πολυδιαφημισμένη Napa Valley, η κομητεία Σονόμα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των οινόφιλων με πάνω από 400 βραβευμένα οικογενειακά και διεθνώς αναγνωρισμένα oινοποιεία, που απλώνονται σε περίπου 80 χλμ. κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού. Μια ώρα περίπου απ’ το Σαν Φρανσίσκο, η Σονόμα παράγει εξαιρετικό Pinot Noir και προτείνει γευστικές περιπέτειες όπως το Cheese Trail (ας πούμε, τον Δρόμο του Τυριού!) για να δοκιμάσετε και φρέσκα τυροκομικά προϊόντα.


Απ’ τα οινοποιεία που μπορείτε να επισκεφτείτε είναι το ιστορικό Buena Vista Winery, που παντρεύει νότες απ’ τον 19ο αιώνα με την σύγχρονη παραγωγή, και το οινοποιείο του διάσημου σκηνοθέτη Francis Ford Coppola, που γοητεύει τους σινεφίλ με μεμοραμπίλια απ’ τις ταινίες του. Aπ’ τα πρώτα φεστιβάλ που θα βρείτε εδώ το 2018 είναι το Winter WINEland, ιδανικό για όσους ανυπομονούν να δοκιμάσουν νέες σοδιές και κρασιά περιορισμένης παραγωγής!

9. Φτιάξτε καφέ στην Τανζανία


Το Tengeru βρίσκεται κοντά στους πρόποδες του όρους Mέρου, του δεύτερου ψηλότερου βουνού της Τανζανίας μετά το Κιλιμάντζαρο. Το χωριό αυτό είναι το επίκεντρο του ομώνυμου πρότζεκτ πολιτιστικού τουρισμού που ίδρυσε η Mama Gladness, ιδιοκτήτης μιας ντόπιας οικογενειακής φάρμας, για να μοιραστεί με τους επισκέπτες τα μυστικά παραγωγής του τανζανιανού καφέ. Θα περιηγηθείτε σε φάρμες στους ηφαιστειογενείς πρόποδες του βουνού, θα ψήσετε, θα χτυπήσετε στο γουδί και θα πιείτε φρέσκο καφέ στην κυριολεξία απ’ τα χεράκια σας!


Ο οικοτουρισμός σ’ αυτή την πράσινη όαση περιλαμβάνει επίσης κανό σε ειδυλλιακές λίμνες, περιήγηση στα πλούσια δάση του όρους, μαγείρεμα αγαπημένων γεύσεων της φυλής Μέρου, αλλά και φύτεμα δέντρων μαζί με τους ντόπιους, βοηθώντας έτσι στη συντήρηση της κοινότητας. Στην ευρύτερη περιοχή βορειοανατολικά της χώρας, που συγκεντρώνει ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής καφέ, μπορείτε επίσης να περάσετε ένα βράδυ γύρω απ’ τη φωτιά παρέα με τους Μασσάι ή, για μεγάλες προκλήσεις, ν’ ανεβείτε φυσικά το γειτονικό Κιλιμάντζαρο!




Mην ξεχνάτε ότι η Τανζανία και το αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο προσφέρουν γρήγορες και οικονομικές πτήσεις σε παραδεισένια νησιά όπως η Ζανζιβάρη, ένας απ’ τους εξωτικούς προορισμούς που πρέπει να εξερευνήσετε μια φορά στη ζωή σας!

10. Δείτε την “άγρια” πλευρά της Σιγκαπούρης


Πρόσφατα η Scoot ξεκίνησε μία απ’ τις μακρινότερες απευθείας πτήσεις στον κόσμο από εταιρεία χαμηλού κόστους, συνδέοντας τη βάση της στη Σιγκαπούρη με την Αθήνα – μπορείτε πλέον να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από το Ελ. Βενιζέλος προς περ. 300€. Μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε το 2018 νέες περιπέτειες στα πλούσια πάρκα της χώρας. Γνωστή για το φουτουριστικό της τοπίο, η κοσμοπολίτικη Σιγκαπούρη περιλαμβάνει υπέροχα πάρκα, πολλά από τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες διαδρομές για περπάτημα, πατίνια, ποδήλατο, ή θαλάσσια σπορ με φόντο έναν εντυπωσιακό πράσινο καμβά.


Μία απ’ τις πιο εντυπωσιακές ατραξιόν είναι το TreeTop Walk, στο πάρκο MacRitchie, όπου θα περπατήσετε σε κρεμαστή γέφυρα ανάμεσα στα δέντρα μέχρι και 25 μ. ψηλά. Για πιο εξωτικές νότες κάντε καγιάκ στα μαγκρόβια δάση της ανεξερεύνητης ακόμα περιοχής Sungei Khatib Bongsu, στον Βορρά, που οργανώνουν πρακτορεία όπως το kayakasia.


Ειδικά για τα πιτσιρίκια, το πολυβραβευμένο νυχτερινό σαφάρι μόλις πρόσθεσε μια νέα ατραξιόν, που περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα αποκλειστική ξενάγηση με οδηγό στον Δρόμο της Λεοπάρδαλης, ενώ θα ταϊσετε και εύσωμους ασιατικούς ελέφαντες.




skyscanner


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια