Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Paris je t’aime: 10 θρυλικά cafe bistrot στο Παρίσι

Το Παρίσι , η διάσημη Πόλη του Φωτός, είναι η επόμενη στάση των ταξιδιωτικών οδηγών των Financial Times, με τα top 10 σε εστιατόρια και c...

Το Παρίσι, η διάσημη Πόλη του Φωτός, είναι η επόμενη στάση των ταξιδιωτικών οδηγών των Financial Times, με τα top 10 σε εστιατόρια και café-bistro να εξασφαλίζουν στον ταξιδιώτη ευρεία γκάμα επιλογών για τη βραδινή έξοδο.


Άλλωστε, τον Πύργο του Άιφελ μπορείτε να τον βρείτε και μόνοι σας…


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Tα καλύτερα cafe της πόλης….

1. Cafe de Flore


Ένα στέκι για καλλιτέχνες και διανοούμενους, από τη δεκαετία του ’20. Στους θαμώνες του έχουν συμπεριληφθεί ο Σαλβατόρ Νταλί και ο Αλμπέρ Καμί, ενώ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Σαν Πωλ Σαρτρ και η Σιμόν Ντε Μποβουάρ ζούσαν πρακτικά μέσα στο Flore. Αν και οι τιμές του έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, το art deco δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο και είναι ακόμη στέκι των γάλλων κινηματογραφιστών και διανοούμενων. (172 blvd St-Germain, 75006)

2. Les Deux Magots


Ο ανταγωνισμός του γειτονικού Flore ως ο τόπος συνάντησης της ελίτ των γάλλων διανοούμενων στον 20ο αιώνα. Ο Χέμινγουεϊ, ο Όσκαρ Γουάιλντ, και ο Αντρέ Μπρετόν ήταν θαμώνες, ενώ το 1937, ο Πάμπλο Πικάσο γνώρισε εδώ τη μούσα του, Ντόρα Μάαρ. Αντίστοιχα ακριβό, με τα εξωτερικά τραπέζια να έχουν θέα στη λεωφόρο και την πλατεία. (6 pl St-Germain-des-Pres, 75006)

3. Harry’s Bar


Το θρυλικό αυτό μαγαζί άνοιξε το 1911 και αποτέλεσε τόπο συνάντησης πολλών καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων, ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ και ο Σκοτ Φιτζέραλντ. Σύμφωνα με τον ίδιο, Ο Τζώρτζ Γκέρσουιν φέρεται να εμπνεύστηκε το An American in Paris μετά από μερικά ποτά στο Harry’s Bar. Ακόμα προσελκύει πολλούς καλλιτέχνες, κυρίως Αμερικανούς, οι οποίοι έρχονται είτε από νοσταλγία, είτε για τα καλύτερα martini cocktails στην πόλη. (5 rue Daunou, 75001)

4. Cafe Marly


Βρίσκεται στην πτέρυγα Ρισελιέ του Λούβρου. Το cafe προσφέρει τυπικά σνακ μπιραρίας (μπριζόλες, σαλάτες, σολομό tartare, σάντουιτς), καθώς και υπέροχα κέικ και πίτες. Ο χώρος έχει εξαίρετη διακόσμηση και βελούδινες πολυθρόνες, αλλά το καλύτερο σημείο είναι δίπλα στο παράθυρο, όπου οι επισκέπτες συνωστίζονται να θαυμάσουν τη γυάλινη πυραμίδα που περιγράφει και ο Dan Brown στον Κώδικα DaVinci. (93 rue de Rivoli, 75001)

5. Cafe de la Paix


Ένα μεγάλο παρισινό cafe με ανάλογες τιμές, αλλά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς για να θαυμάσει τις υπέροχες νωπογραφίες στους τοίχους και τα έργα τέχνης στον εξωτερικό χώρο. Το cafe είναι σχεδιασμένο από τον Charles Garnier, αρχιτέκτονα του Opera House. Πρόκειται για ένα ακόμη café-ορόσημο της πόλης του Παρισιού, με μια σειρά διάσημων θαμώνων. Τα τραπέζια στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου είναι κλασικό σημείο για το ευγενές άθλημα της παρακολούθησης των περαστικών. (12 blvd des Capucines, 75008)

6. La Closerie des Lilas


Το εστιατόριο εδώ είναι ακριβό, αλλά το μπαρ προσφέρεται για να νιώσει κανείς την ατμόσφαιρα στο στέκι που μεθούσε ο Μπωντλαίρ. Αναζητήστε τα διάσημα ονόματα που είναι χαραγμένα στα τραπέζια. Η μπυραρία έχει επίσης εξαιρετική ζωντανή μουσική με πιάνο. (171 blvd du Montparnasse, 75006)

7. The China Club


Αυτό το αριστοκρατικό bar-restaurant έχει κομψό κινεζικό ντεκόρ, αιτιολογώντας το όνομά του. Τα τραπέζια στο μεγάλο μπαρ στο ισόγειο δείχνουν οικεία ακόμη και στον “πρωτάρη”, ενώ το μαγαζί παίζει ζωντανή jazz τα σαββατοκύριακα. Τα κοκτέιλ είναι άριστα, όπως και το κινέζικο φαγητό στο εστιατόριο. Είναι στέκι της σύγχρονης παρισινής νεολαίας. (50 rue de Charenton, 75012)

8. Le Baron Rouge


Το μικροσκοπικό wine bar κοντά στην Aligre Market φαίνεται σαν να έχει μείνει πίσω στο χρόνο. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε δεκάδες κρασιά ενώ μπορείτε να γεμίσετε και το δικό σας μπουκάλι από τα βαρέλια που είναι στοιβαγμένα δίπλα στην είσοδο, αποτελώντας παράλληλα και το καλύτερο décor για το μαγαζί. Όταν ο καιρός είναι καλός, τα άδεια βαρέλια αναποδογυρίζονται στο πεζοδρόμιο, αποτελώντας πρώτης τάξεως τραπέζια. Προσφέρονται κρύα σνακ, όπως πατέ και κρύο κρέας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. (1 rue Theophile-Roussel, 75012)

9. Le Cafe de l’Industrie


Μοντέρνο και στιλάτο café με τρεις μεγάλους χώρους, διακοσμημένους με μια τεράστια γκάμα ετερόκλητων αντικειμένων, από λόγχες έως καρέ από παλιές κινηματογραφικές ταινίες. Απλές γεύσεις με αξία, όπως η κρεμμυδόσουπα. Δημοφιλές τοπικό στέκι. (16 rue St-Sabin, 75011)

10. Jacques Melac Bar Au Vin


Εξαίρετο wine bar με χαρακτήρα. Η διακόσμηση περιλαμβάνει το ρουστίκ ταβάνι από το οποίο κρέμονται μεγάλα σαλάμια και αμπέλια. Ο μυστακοφόρος ιδιοκτήτης από το Auvergne είναι ενθουσιώδης εραστής του κρασιού και στοχεύει να ικανοποιήσει την πελατεία του, με το τεράστιο κελάρι του και λογικές τιμές. (42 rue Leon-Frot, 75011)

travelstyle


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια