Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Στον Όλυμπο φυτρώνει ένα λουλούδι που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο

Στον Όλυμπο φύεται αποκλειστικά ένα μικρό μοβ λουλούδι , που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Το γιάνκεα (Jankaea heldr...

Στον Όλυμπο φύεται αποκλειστικά ένα μικρό μοβ λουλούδι, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.


Το γιάνκεα (Jankaea heldreichii) είναι φυτό τοπικό, ενδημικό του Ολύμπου και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο πληθυσμός του είναι σε πολύ καλή κατάσταση διατήρησης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην προστασία και χωρίς επεμβάσεις διαχείριση των ενδιαιτημάτων του.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Προτιμά τα βράχια, τα σκιερά μέρη και την υγρασία και αποτελεί ένα από τα βασικά είδη της χλωρίδας που υπάρχει στην περιοχή.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Μαζί με άλλα φυτά και λουλούδια συνθέτουν αυτή τη μοναδική ομορφιά του βουνού και αποτελούν αποκλειστικά είδη του τόπου μας.

Ο Όλυμπος αποτελεί ένα χλωριδικό παράδεισο με πάνω από 1.500 είδη φυτών και με τοποθεσίες όπου όλα αυτά είναι είτε τοπικά είτε ελληνικά είτε βαλκανικά ενδημικά, γεγονός που από μόνο του κατατάσσει την περιοχή στις πολυτιμότερες από άποψη χλωρίδας παγκοσμίως.














Πηγή


Δείτε γιατί η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα στον κόσμο! (ΒΙΝΤΕΟ)




Σκέτη μαγεία: Μια ήσυχη παραλία μέσα σε αρχαιολογικό χώρο -Πολύ κοντά στην Αθήνα [εικόνες]


Κάθισμα Λευκάδας: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά σε την ατελείωτη αμμουδιά!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια