Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κέντλινμπεργκ: Γνωρίστε τη γοητευτική μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας

Η πόλη Κέντλινμπεργκ (Quedlinburg) βρίσκεται στη Γερμανία και είναι από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις. Την χαρακτηρί...

Η πόλη Κέντλινμπεργκ (Quedlinburg) βρίσκεται στη Γερμανία και είναι από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις.

Την χαρακτηρίζουν οι στενοί, πλακόστρωτοι δρόμοι με τα πάνω από 1300 ξύλινα σπίτια, και από το 1994 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Η αρχαία πόλη είναι χτισμένη γύρω από μια μεγάλη πλατεία (Markt) και “κρύβεται” ανάμεσα σε δύο λόφους, με τον ποταμό Bode να τη χωρίζει στη μέση. Στον ένα λόφο βρίσκεται ένα συγκρότημα με ένα κάστρο,αβαείο και εκκλησία, που ονομάζεται Burgberg. Ο άλλος λόφος ονομάζεται Muenzenberg.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Βόλτα στο κέντρο

Μεταφερθείτε σε άλλη εποχή με μια βόλτα στην γραφική παλιά πόλη, περπατώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και παρατηρήστε τα περίπου 1.300 άψογα διατηρητέα ξύλινα σπίτια, που είναι χτισμένα σχεδόν εδώ και οκτώ αιώνες.


Ανηφορίζουμε για το λόφο με την όμορφη θέα

Αφήστε για λίγο το κέντρο και ανηφορίστε στο λόφο Burgberg όπου θα δείτε το περίφημο κάστρο Quedlinburg, περιηγηθείτε στους διαδρόμους και τα δωμάτια και ανακαλύψτε θαυμάσουν τα προϊστορικά αντικείμενα στο μουσείο του. Δίπλα, θα βρείτε την εκκλησία St. Servatius, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά κτήρια στη Γερμανία και διατηρεί μερικούς από τους παλαιότερους εκκλησιαστικούς θησαυρούς της χώρας.


Βόλτα με ατμομηχανή

Τέλος, κάντε μια βόλτα με τη νοσταλγική ατμομηχανή, Harzer Schmalspurbahnen, που συνδέει τις πόλεις Quedlinburg, Wernigerode, Nordhausen και πολλές άλλες και με τερματισμό το Brocken, την υψηλότερη κορυφή στα βουνά Harz. Αυτή η διαδρομή τρένου είναι η πιο γραφική στη Γερμανία και ίσως το επίκεντρο του ταξιδιού σας στο Harz.

travelstyle

Διασχίζοντας με αυτοκίνητο τα 350 πιο ρομαντικά χιλιόμετρα του κόσμου!


Γερμανία: Δείτε τι επιδόματα υπάρχουν και ποιος τα δικαιούται 


Θέλετε να μάθετε ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ; Δοκιμάστε κάτι νέο και ΔΩΡΕΑΝ!


Πώς να βρείτε ευκολότερα σπίτι στη Γερμανία






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια