Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βουδαπέστη: 48 ώρες στον πιο hot προορισμό! Δείτε όλα τα tips!

Ζήστε 48 ώρες σε μια πόλη με έντονη ζωή, εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτήρια και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις! Η Βουδαπέστη είναι μια παραµυθ...

Ζήστε 48 ώρες σε μια πόλη με έντονη ζωή, εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτήρια και ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις! Η Βουδαπέστη είναι μια παραµυθένια πόλη που πρέπει οπωσδήποτε να ανακαλύψετε!
Από την Σίσσυ Παστελάκου (spastelakou@dousiscom) Φωτο Shutterstock

Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, με την αριστοκρατική Βούδα και την κοσμοπολίτικη Πέστη, που συνδέονται από την εντυπωσιακή γέφυρα των Αλυσίδων, αποτελεί μια πρωτεύουσα πανέμορφη, γεμάτη αντιθέσεις! Η πολυτελής διαµονή είναι αρκετά προσιτή, ενώ διαθέτει επιλογές για όλα τα γούστα και budgets.


Where to Stay

NEW YORK PALACE Budapest

Koµψή πολυτέλεια, σε ένα ξενοδοχείο εµπνευσµένο από την Ιταλική Αναγέννηση. (Από €250, www.dahotels.com/new-york-palace-budapest )

Βoutique Hotel Victoria

27 προσεγµένα deluxe δωµάτια µε υπέροχη θέα στον Δούναβη, υπόσχονται στιγµές χαλάρωσης! Εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στα σηµαντικότερα αξιοθέατα. (Από €100, www.victoria.hu)

Pest-Buda hotel

Ένα ιδιαίτερο boutique ξενοδοχείο µόλις 10 δωµατίων µε διακόσµηση βιοµηχανικού τύπου και σύγχρονα έργα τέχνης. (Από €122, pest-buda.com)

Four Seasons Hotel Gresham Palace

Ορόσηµο της πολυτελούς διαµονής στη Βουδαπέστη, το κοµψό Four Seasons Hotel Gresham Palace στην καρδιά της πόλης αποπνέει µια luxurious αίσθηση. (Από €400, www.fourseasons.com/budapest)

1η ημέρα

10:00-17:00

Ξεκινήστε τη µέρα σας απολαµβάνοντας καφέ και πρωινό στο Cafe Gerloczy. To πρώτο must do είναι το περπάτηµα στις γέφυρες. Highlight, η Γέφυρα των Αλυσίδων, που κατασκευάστηκε το 1849 για να ενώσει τη Βούδα και την Πέστη. Στην ίδια διαδροµή, τα βλέµµατα µαγνητίζει το Κοινοβούλιο, το στολίδι της Πέστης, ένα κτήριο εντυπωσιακά όµορφο, µε εκπληκτική θέα που κουβαλάει πλούσια ιστορία, καθώς εκεί υπογράφτηκε το πρώτο Σύνταγµα της χώρας.

Επόµενος σταθµός η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου. Ένα διάλειµµα για φαγητό επιβάλλεται, σας περιµένει λοιπόν το Zellers bistrot, δίπλα από τον Καθεδρικό! (www.zellerbistro.hu). Εν συνεχεία, τι καλύτερο από λίγο shopping therapy στην δηµοφιλή λεωφόρο Andrassy, τον πολυσύχναστο δρόµο που φιλοξενεί όλα τα γνωστά brands και πολυκαταστηµατα!


19:00-21:00

Tα φώτα έχουν ανάψει, και η βόλτα συνεχίζεται στην Συναγωγή της πόλης, τη µεγαλύτερη συναγωγή της Ευρώπης… Μια βόλτα στην εβραϊκή γειτονιά δε θα σας απογοητεύσει… Τα παλαιότερα εγκαταλελειµµένα κτήρια της περιοχής είναι πλέον εξαιρετικά δείγµατα αυθεντικής street art τέχνης (υπάρχει µάλιστα και οργανωµένο tour), ενώ πολλά από αυτά έχουν µετατραπεί σε γνωστά µπαράκια, όπως το Szimpla (szimpla.eu). Στο θέµα του φαγητού, η Βουδαπέστη εξελίσσεται σε µία από τις foodies πόλεις του κόσµου. Μάλιστα, εδώ µπορείτε να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα street food της Βουδαπέστης!

2η ημέρα

09:00-17:00

Η µέρα είναι αφιερωµένη στo wellness, µιας και η πόλη φηµίζεται για τις θερµές, ιαµατικές πηγές. Αν και υπάρχουν πολλά, τα θερµά λουτρά Szechenyi αποτελούν τα πιο δηµοφιλή της πόλης, λόγω του συναρπαστικού κτηρίου όπου στεγάζονται. (www.szechenyispabaths.com)


19:00-22:00

Πριν το δείπνο, κάντε οπωσδήποτε µια στάση στο πολύ δηµοφιλές New York Café, το καλύτερο καφέ του κόσµου, µε τον χιλιοφωτογραφηµένο εσωτερικό χώρο! Άνοιξε το 1894, και η ιταλική διακόσµηση αναγεννησιακού στιλ είναι πραγµατικά εντυπωσιακή! (www.newyorkcafe.hu)


Απολαύστε το τελευταίο δείπνο στην πόλη στο Menza, ένα εστιατόριο µε ρετρό 60ς διακόσµηση και εξαιρετικά πιάτα!

Πως να πάτε

Θα φτάσετε αεροπορικώς µε απευθείας πτήση της Aegean airlines (www.aegeanair.com, από €184, διάρκεια πτήσης 2 ώρες).


Πηγή: Icons Travellers Iανουαρίου


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ και κερδίστε το 10% !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια