Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Grasse, όπως μία «διαμαντένια σταγόνα» από το πιο φίνο γαλλικό άρωμα…

Η πανέμορφη Γκρας , μια μικρή πόλη σκαρφαλωμένη στους αποτραβηγμένους λόφους που βλέπουν τις γνωστές λουτροπόλεις της περιοχής, από τη Νί...

Η πανέμορφη Γκρας, μια μικρή πόλη σκαρφαλωμένη στους αποτραβηγμένους λόφους που βλέπουν τις γνωστές λουτροπόλεις της περιοχής, από τη Νίκαια στα ανατολικά μέχρι τις Κάννες και το Σεν Τροπέ στο απώτατο δυτικό άκρο του ορίζοντα, πρέπει να είναι ο επόμενός σας προορισμός…


Στην Grasse, εκτός από την αγαλλίαση να περπατήσετε σε μία από τις τυπικά γαλλικές, πολύ μεσογειακές μικρές πόλεις που ανταποκρίνονται στα καλύτερα στερεότυπα για την περιοχή, θα πάτε κυρίως γιατί θεωρείται μία από τις βασικές «πρωτεύουσες» της ευρωπαϊκής αρωματοποιίας.





Δείτε τις μοναδικές τοιχογραφίες της Λυών! (photos)






Εδώ έχουν την έδρα τους περίφημοι ιστορικοί οίκοι, από τον Fragonard που πήρε το όνομά του από τον διάσημο ζωγράφο Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ, γέννημα-θρέμμα της Γκρας, έως τον Molinard (αρωματοποιό της Προβηγκίας από το 1849, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε στα παρασκήνια των εργαστηρίων του ή να φτιάξετε το δικό σας άρωμα) και τον Galimard που δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό εκδοτικό οίκο.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ο κάθε οίκος διαθέτει επισκέψιμους χώρους, μικρά «μουσεία», ανοικτά εργαστήρια, αλλά και πολύ δελεαστικά πωλητήρια όπου και ο πιο εγκρατής καταναλωτής δελεάζεται.


Θα σας συστήναμε, παρ’ όλα αυτά, να αρχίσετε την επίσκεψή σας από το Διεθνές Μουσείο Αρωματοποιίας της Γκρας, το οποίο αποτελεί την πιο κατάλληλη εισαγωγή στο κεφάλαιο της ιδιαίτερης σχέσης της πόλης με τα αρώματα.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!




Το μεγάλο «μυστικό» είναι ότι το κλίμα της περιοχής ευνοεί εντυπωσιακές συγκομιδές αρωματικών λουλουδιών: τριαντάφυλλα, λεβάντες, γιασεμιά κ.λπ. Εκτός από τα πέταλα των λουλουδιών χρησιμοποιούνται και άλλα φυτικά υλικά, από φρούτα και ρητίνες μέχρι βρύα, βότανα ή μπαχαρικά.

Μη φύγετε από την Γκρας αν δεν φτάσετε μέχρι την οικία του ζωγράφου Φραγκονάρ, η οποία περιβάλλεται από ένα συναρπαστικής ομορφιάς κήπο με υπέροχους φοίνικες.

Πηγή: Η Καθημερινή




Aix en Provence: Ή σαν να ξυπνήσατε μέσα σε έναν πίνακα του Σεζάν!


















Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια