Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μετέωρα: Το απόκοσμο τοπίο τους θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή!

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας . Τα θεόρατα, σκουρόχρωμα Μετέωρα προκαλούν θαυμασμό κα...

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη της Ελλάδας.

Τα θεόρατα, σκουρόχρωμα Μετέωρα προκαλούν θαυμασμό και δέος στον επισκέπτη, ενώ η Καλαμπάκα, ακριβώς από κάτω, μπορεί να προσφέρει καταλύματα για την διαμονή τους.










Στις κορυφές και τις σπηλιές των βράχων, άλλοτε καλά κρυμμένα άλλοτε περήφανα, κάπου το 14ο αιώνα, βρήκαν για πρώτη φορά καταφύγιο τα μοναστήρια. Θαρρείς πως βλέπεις μια προσπάθεια να σκαρφαλώσουν όσο κοντύτερα γίνεται στον Θεό. Με το πέρασμα των χρόνων έγιναν πολλές αλλαγές στη μορφή και τη δομή τους, ώστε σήμερα μοιάζουν σχεδόν με συνέχεια των βράχων.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!







Από τα 24 μοναστήρια λειτουργούν ουσιαστικά τα 6 και είναι επισκέψιμα. Μάλιστα οι μοναχοί, με σχοινιά, με δίχτυα ή και με γυμνά χέρια ξεκίνησαν, αιώνες πριν για πρακτικούς λόγους, αυτό που έμελλε να αποτελέσει παράδοση αιώνων: την αναρρίχηση. Σήμερα αναρριχητές από όλο τον κόσμο φθάνουν στην Καλαμπάκα για να επιχιερήσουν και αυτοί μία ανάβαση στους πανύψηλους βράχους.

Ακολουθήστε μας και στο instagram





Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !


Η δημιουργία των Μετεώρων αποτελεί ακόμα και σήμερα ένα γεωλογικό αίνιγμα, αν και η δημοφιλέστερη εκδοχή υποστηρίζει ότι ένας μεγάλος ποταμός είχε εκβολή σε αυτή την περιοχή που, κάποτε, σκεπαζόταν από θάλασσα. Τα νερά του ποταμού κατέβαζαν πετρώματα και διάφορα υλικά και από τη συσσώρευσή τους δημιουργήθηκαν αυτοί οι εντυπωσιακοί προορισμοί, όταν χαμήλωσαν πια τα νερά και η θάλασσα έγινε λίμνη.






Σήμερα τίποτε δεν θυμίζει ότι ο τόπος ήταν κάποτε καλυμμένος από νερό. Αυτό που έχει μείνει είναι οι ανεξήγητοι σχηματισμοί των βράχων που, ειδικά το σούρουπο, δημιουργούν ένα τοπίο απόκοσμο. Τα Μετέωρα έωχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.






Όσο για την Καλαμπάκα, αν και βγαίνει «ηττημένη» από άποψη ομορφιάς σε σχέση με τους βράχους που την σκιάζουν, αποτελεί το σύγχρονο κέντρο της περιοχής των Μετεώρων και αφετηρία προς τα εκεί. Επιλέξτε το όμορφο χωριό Καστράκι με τους ξενώνες και τα αρχοντικά του και δεν θα χάσετε.

travelstyle



Ταξιδέψτε με κέρδος !!! Περισσότερα από 700.000 ξενοδοχεία σε όλον τον κόσμο σε τιμές χονδρικής!


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!



Γιατί το φθινόπωρο είναι τέλεια εποχή για ταξίδια!


4 γραφικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα


Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο


Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα


Πέντε από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο







Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια