Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Μόσχα: Το «στολίδι» της παγωμένης Ρωσίας αποκαλύπτεται!

Η Μόσχα , πρωτεύουσα της Ρωσίας , μίας από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι τεράστια με πλούσια ιστορί...

Η Μόσχα, πρωτεύουσα της Ρωσίας, μίας από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι τεράστια με πλούσια ιστορία και πολιτισμό και τα μνηνεία της διατρέχουν όλο τον ρου της σύγχρονης ιστορίας και όχι μόνο.


Επομένως, ένα ταξίδι εκεί χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση και πειθαρχία για να προλάβετε να δείτε όσα περισσότερα από τα θαυμάσια μυστικά της.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Εκτός αυτού, πρέπει να έχει προηγηθεί και η απαραίτητη προετοιμασία από την Ελλάδα πριν την μετάβασή σας, αφού για την είσοδό σας στην μαγευτική αυτή πόλη χρειάζονται διαβατήριο (σχετικά καινούριο), visa και ταξιδιωτικό voucher -η λεγόμενη πρόσκληση από κάποιον στη χώρα.

Αφού, λοιπόν, -όσο και αν απεχθάνεστε την γραφειοκρατία- φροντίσετε και για τα παραπάνω, το travelstyle.gr σας προτείνει τα 10 top αξιοθέατα που πρέπει να σημειώσετε στην προσωπική agenda σας για να περάσετε… όνειρο!





1. Η Κόκκινη Πλατεία και ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου



Ακολουθήστε μας και στο instagram



Από τα must see σημεία της Μόσχας, την Κόκκινη Πλατεία σίγουρα δεν θα την χάσετε! Αποτελεί ορόσημο της τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς της Ρωσίας, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Στο νοτιοανατολικό άκρο της, ακριβώς απέναντι από το Κρεμλίνο, βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, ο οποίος αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Ιβάν ο Τρομερός, ο οποίος διέταξε την κατασκευή του, πίστευε πως ήταν τόσο όμορφος, ώστε τύφλωσε τον αρχιτέκτονα που τον έφτιαξε για να μην δημιουργήσει οικοδόμημα πιο όμορφο από αυτό.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





2. Το Κρεμλίνο


Στην σημερινή του μορφή, το Κρεμλίνο μοιάζει περίπου με ένα ισόπλευρο τρίγωνο. Η νότια πλευρά του είναι στραμμένη πλήρως προς τις όχθες του ποταμού Μόσχοβα (Мockba), ενώ στο ανατολικό και βορειοανατολικό τμήμα των τειχών του βρίσκεται η ιστορική Κόκκινη Πλατεία που εκτείνεται παράλληλα σχεδόν καθ’ όλο το μήκος των ανατολικών τειχών. Αποτελεί ένας ξεχωριστό «οικισμό» γεμάτιο από ιστορικά κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κατοικίες και γραφεία κυβερνητικών αξιωματούχων, από ναούς, μουσεία, ανάκτορα, πύργους, κήπους, από ένα περίτεχνο κανόνι και από την μεγαλύτερη καμπάνα στον κόσμο.



Η πρόσβαση στο Κρεμλίνο γίνεται αποκλειστικά από δύο εισόδους: από τον Πύργο του Μποροβίτσκι και από τον Πύργο του Κουτάφια, που συνδέεται με γέφυρα με τον Πύργο της Αγίας Τριάδας. Και στις δυο εισόδους υπάρχουν έλεγχοι ασφαλείας και απαγορεύεται η μεταφορά μεγάλων τσαντών και σακιδίων. Από το 2014 είναι δυνατή κι η έξοδος από τον Πύργο του Σωτήρος προς την Κόκκινη Πλατεία. Και εδώ, προσέξτε να βρίσκεστε στις εισόδους από νωρίς, αφού κάθε ώρα που περνάει η τουριστική κίνηση αυξάνεται.

3. Το Θέατρο Μπολσόι


Άλλο ένα αξιοθέατο που δεν πρέπει να χάσετε. Μπορείτε να το επισκεφθείτε είτε ως χώρο, σε οργανωμένη ξενάγηση που οργανώνει το μουσείο (πραγματοποιείται μία μέρα κάθε εβδομάδα), ή να παρακολουθήσετε κάποια παράσταση εκεί με εισιτήρια που κυμαίνονται από ένα έως 99 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση, προσέξτε να έχετε κλείσει τα εισιτήριά σας νωρίτερα, διότι οι παραστάσεις τις περισσότερες φορές γίνονται sold out.

4. Το μετρό, και κυρίως τις γραμμές της Σοβιετικής εποχής


Το μετρό της Μόσχας, διακοσμημένο με κομψοτεχνήματα, όπως βιτρό, μάρμαρα, μωσαϊκά, πολυελαίους, αγάλματα, πίνακες, αλλά και κομμουνιστικά σύμβολα, θεωρείται από τα πιο όμορφα στον κόσμο. Διαθέτει δε 206 στάσεις, εκ των οποίων οι 44 θεωρούνται πολιτιστικά μνημεία.

5. Ο Λένιν


Η Μόσχα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τηην τεράστια πολυτική προσωπικότητα του Vladimir Lenin και αυτό θα το αντιληφθείτε παντού στην πόλη. Οι Ρώσοι έχουν ταριχεύσει το σώμα του μεγάλου ηγέτη τους, ο οποίος «κοιμάται» σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία και εκτίθεται για το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο το μαυσωλείο έχει περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Εξ ου κα;ι οι μεγάλες ουρές των επισκεπτών που επιθυμούν να το δουν. Συμβουλή μας; Ξεκινήστε νωρίς, παρά το γεγονός ότι δεν θα ταλαιπωρηθείτε ιδιαίτερα.

6. Τα πολυκαταστήματα GUM και TSUM


Τα πολυκαταστήματα τύπου Mall και η ρωσική πρωτεύουσα, όπως και όλες οι βόρειες (και επομένως παγωμένες) πόλεις είναι επιβεβλημένα. Και βέβαια αποτελούν «κόσμημα» με την αρχιτεκτονική και την χλιδή τους. Από τα πιο γνωστά στην Μόσχα είναι το GUM στην Κόκκινη Πλατεία, και το TSUM κοντά στο Θέατρο Μπολσόι.

7. Μια μεγάλη βόλτα στην πόλη 


Η Μόσχα είναι ένας ανυπέρβλητος συνδυασμός της σύγχρονης ζωής με την ιστορία, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. Έτσι, μία βόλτα στην πόλη συνιστά μία ξεχωριστή εμπειρία. Το βλέμμα σας θα «κλέψουν» οι εκκλησίες με τους πράσινους και χρυσούς τρούλους, οι επιγραφές, οι ουρανοξύστες, τα τραμ, οι «επτά αδελφές», οι πανομοιότυποι δηλαδή πύργοι της Μόσχας με τη μπαρόκ αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε επί Στάλιν, το Ιστορικό Μουσείο, ο Καθεδρικός Ναός του Σωτήρος Χριστού (η μεγαλύτερη σε ύψος ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο), η Γέφυρα του Πατριάρχη και η θέα της, οι υπόλοιπες γέφυρες, το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου (το ψηλότερο της Ευρώπης) και η λίστα δεν τελειώνει!

8. Τo πάρκo Gorky



Είναι το πιο γνωστό πάρκο της Μόσχας και εντυπωσιάζει τόσο με την έκταση και την περιποιημένη του εμφάνιση, όσο και με το πλήθος δραστηριοτήτων που φιλοξενεί. Τον χειμώνα μετατρέπεται σε παγοδρόμιο.

9. Η Arbat Street


Κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος της Μόσχας με μήκος ένα χιλιόμετρο και πολλά μαγαζιά για φαγητό και ακόμη περισσότερα για σουβενίρ. Μην παραλείψετε να κάνετε την βόλτα σας και στην γύρω περιοχή. Θα σας εντυπωσιάσει με τα ιστορικά κτίριά του, εκ των οποίων πολλά υπήρξαν κατοικίες καλλιτεχνών που έζησαν και εργάστηκαν στην οδό.

10. Η γκαλερί Tretyakov


Τα μουσεία είναι σχεδόν… «ειδικότητα» για τη Μόσχα, αφού οι επιλογές είνια ατελείωτες. Πρέπει, ωστόσο να δείτε την γκαλερί Tretyakov, η οποία φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της Ρωσίας, καθώς και το περίφημο «Μαύρο Τετράγωνο» του Καζιμίρ Μαλέβιτς. Μία ακόμη must do επιλογή είναι και το Μουσείο Πούσκιν, το μεγαλύτερο μουσείο ευρωπαϊκής τέχνης στην Μόσχα, με το ομώνυμο café.

11. Το Pushkin Café


Μπορείτε να το επισκεφθείτε ανεξάρτητα από το Μουσείο. Είναι εντυπωσιακό και αριστοκρατικό και περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα αιθουσών μπαρόκ αισθητικής όπου σερβίρονται διαφορετικά μενού, από πρωινό και γλυκά μέχρι ποτά και φαγητό. Μην παραλείψεις να γευθείς το γλυκό «Παραμύθια του Pushkin».








travelstyle



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια