Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Αυτές είναι οι 14 ονειρικές διαδρομές με τρένο που θα κλέψουν την καρδιά σας!

Πατώντας pause στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, οι καλύτερες σιδηροδρομικές διαδρομές στον κόσμο μεταφέρουν στα βαγόνια τους...

Πατώντας pause στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, οι καλύτερες σιδηροδρομικές διαδρομές στον κόσμο μεταφέρουν στα βαγόνια τους τις πιο γλυκές αναμνήσεις!


Επιμέλεια κειμένου: Kωνσταντίνα Πλατανιά (kplatania@dousiscom.gr), φωτό: Shutterstock, Αρχείο






Έλληνας μπήκε στο τρένο του υπερσιβηρικού για ένα μήνα για να κάνει «ένα ταξίδι ζωής»








Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και ατμοσφαιρικότερα μέσα μετακίνησης, το οποίο αδικήθηκε τα τελευταία χρόνια με την εξέλιξη της τεχνολογίας και το προβάδισμα που δόθηκε στην ανάγκη να μεταβαίνει κανείς σε έναν τόπο σε μηδαμινό χρόνο. Το τρένο, ωστόσο, θα συνιστά πάντα για τους ρομαντικούς έναν ασύγκριτο τρόπο να αιχμαλωτίσει κανείς απίστευτες εικόνες μέσα από τα τετράγωνα παράθυρά του. Αξίζει, λοιπόν, να υποκύψει κάποιος στον αργόσυρτο ρυθμό μιας αμαξοστοιχίας, πολύ περισσότερο όταν αυτή υπόσχεται πως στις ράγες της θα… κουβαλήσει τόσες γλυκές αναμνήσεις, αλλά και τόσες νέες συγκινήσεις από τοπία που με οποιοδήποτε άλλο μέσο δεν θα σου φανέρωναν ποτέ τις κρυμμένες τους ομορφιές.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Οι 14 ωραιότερες διαδρομές με τρένο σε όλον τον πλανήτη, που ακολουθούν, επαληθεύουν στο έπακρο αυτή ακριβώς τη διαπίστωση…

Ευρώπη

-Glacier Express

Πού: Ελβετία


Η Ελβετία μπορεί να είναι γνωστή για την ποιότητα και την ακρίβεια των δρομολογίων των τρένων της, όμως οι μαγευτικές Άλπεις (που μοιάζουν να τρυπούν το γαλάζιο του ουρανού) και τα συναρπαστικά chalets, διάσπαρτα στις απόκρημνες βουνοπλαγιές και τις καταπράσινες κοιλάδες, κάνουν τη διαδρομή του Glacier Express από το Zermatt στο St. Moritz μια πανδαισία αισθήσεων.


Τip: Το τρένο στην επτάωρη διαδρομή του διασχίζει 91 τούνελ και 291 γέφυρες!



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


-Talyllyn Railway

Πού: Ουαλία


Επανδρωμένο από εθελοντές, το ιστορικό αυτό ατμοκίνητο τρένο (χρονολογείται στο 1865!) περνά μέσα από την κοιλάδα Fathew (που βρίσκεται κοντά στο Tywyn) σε μια διαδρομή που αρχικά εκτελείτο για τη μεταφορά σχιστόλιθων από τα πολλά ορυχεία της περιοχής.

Τip: Είναι ο πρώτος σιδηρόδρομος σε ολόκληρο τον κόσμο γνωστός και ως «ο σιδηρόδρομος με την χρυσή καρδιά»…


Ακολουθήστε μας και στο instagram


-Douro Line

Πού: Πορτογαλία



Από τις αρχές της άνοιξης μέχρι το τέλος το καλοκαιριού, αυτή η σιδηροδρομική γραμμή που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1887, ξεκινά από το Oporto και φθάνει μέχρι και την Barca d’ Alva (203χλμ!). Αναμφίβολα, αποτελεί έναν από τους ομορφότερους τρόπους να απολαύσει κάποιος την πλούσια κοιλάδα του ποταμού Douro.

Τip: H διαδρομή περνά από 30 γέφυρες πάνω από τον ποταμό και 26 τούνελ, ενώ κάνει και στάσεις σε γραφικούς σταθμούς, όπως αυτούς σε Régua και Pinhao.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




-Rhine Valley Line

Πού: Γερμανία



Για μια θέα που περιλαμβάνει πανάρχαια κάστρα στο υδάτινο background του Ρήνου, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αυτό το 99,7 χλμ. ταξίδι από το Mainz στο Koblenz. Σε κάθε χιλιόμετρο εμφανίζεται και ένας πύργος (όπως εκείνος του Pfalz σε νησάκι του ποταμού), ενώ σαν φτάσεις στον τελικό προορισμό θα επισκεφθείς σίγουρα το οχυρό του Ehrenbreitstein και θα αφεθείς στην αποστομωτική θέα της κοιλάδας από τις επάλξεις του.

-Balkan Explorer

Πού: Βενετία

Η Golden Eagle Luxury Trains εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί μοναδικά ταξίδια με τα υπερπολυτελή τρένα της σε όλο τον κόσμο. Επιλέξτε τη διαδρομή του Balkan
Explorer και ανακαλύψτε τα Βαλκάνια. Η διαδρομή ξεκινά από τη ρομαντική Βενετία και φτάνει μέχρι την Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεσες στάσεις – σημεία αναφοράς στην ιστορία των Βαλκανίων, όπως το Σαράγεβο και η Θεσσαλονίκη. Απολαύστε τα κατάφυτα τοπία και τα τιρκουάζ νερά.

Τip: Το διεθνές ιδιωτικό τρένο, διαθέτει en suite διαμερίσματα και κλιματισμό.

-The Royal Scotsman

Πού: Σκωτία

Το όνομά του σε προδιαθέτει ότι αυτό το 36θέσιο τρένο είναι αξιοπρεπές, αλλά, με καρό και γυαλισμένη ξύλινη διακόσμηση, θα βρεις ότι είναι και σικ. Ξεκινώντας τις διαδρομές του από το Εδιμβούργο, μέχρι τα Highlands, αυτό το vintage τρένο περνά από λίμνες και λαγκάδια, αρχαία κάστρα, γάργαρα ποτάμια και τα πιο καρτποσταλικά καταπράσινα σκηνικά που είχες ποτές φανταστεί.

Τip: Οι επιβάτες μπορούν να νοικιάσουν ή να ράψουν κιλτ, προκειμένου να το φορέσουν στη διαδρομή και να ολοκληρώσουν το αυθεντικό συναίσθημα που τη διέπει.


Αμερική

-The Grand Canyon Railway

Πού: Αριζόνα


Η βγαλμένη από μυθιστόρημα θέα είναι ασύγκριτη, αλλά το ξακουστό τρένο προσφέρει και μια ανεκτίμητη γνωριμία με πολλές περιοχές της αμερικανικής ενδοχώρας. Τα βαγόνια χρονολογούνται στο 1923 και το 1952, αλλά σε όποιο και να έχεις κλείσει θέση, η 130 μιλίων διαδρομή (κυκλική) έχει όλα τα κινηματογραφικά στοιχεία ενός σκηνικού που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το ιλιγγιώδες και χαοτικό φαράγγι και την έρημο της Αριζόνας.

Tip: Η μονή διαδρομή των 2 ωρών και 15΄ είναι κατά 45΄ γρηγορότερη από όταν ξεκίνησε το δρομολόγιο, το 1901!

-Durango & Silverton Narrow Gauge

Πού: Κολοράντο


Θα ανέβεις στα 910 μ. υψόμετρο και θα μεταφερθείς 130 χρόνια πίσω, με την επιβίβασή σου στη γραμμή Durango & Silverton Narrow Gauge. Με την ατμομηχανή του, που χρονολογείται περίπου στο 1882 και πιάνει τα 29 χλμ./ώρα (καταναλώνοντας 6 τόνους κάρβουνου και 84 τόνους νερού), διαπερνά τα ορεινά περάσματα μεταξύ των περιοχών Durango και Silverton στο ΝΔ Κολοράντο.



Tip: To τρένο «πρωταγωνίστησε» στην ταινία «Butch Cassidy and the Sundance Kid», με τους Paul Newman και Robert Redford (1969).

-Denali Star

Πού: Αλάσκα

Η άγρια πανίδα κάνει παντού εμφανή την παρουσία της, καθώς το τρένο σε μεταφέρει από το Anchorage μέχρι το Fairbanks, μέσα από τοπία που κόβουν την ανάσα.

Τip: Η θέα είναι συναρπαστική από τα θολωτά διώροφα βαγόνια, ειδικά όταν στο σκηνικό εισβάλλει και το επιβλητικό βουνό McKinley.

-Rocky Mountaineer

Πού: Καναδάς



Καθώς αυξάνεται το υψόμετρο, σε αυτό το διήμερο ταξίδι από την πόλη Banff στην επαρχία Alberta μέχρι την κοσμοπολίτικη πόλη του Βανκούβερ, μέσα από τα αποσβολωτικά Βραχώδη όρη, υπάρχει η ισχυρή πιθανότητα να αυξηθεί και το… βάρος σου, μιας και οι λιχουδιές που σερβίρονται στα βαγόνια του τρένου θα σε κάνουν να μη θέλεις να τελειώσει η διαδρομή!

Tip: Αν κάνετε κράτηση πακέτου (που πληρεί τις αντίστοιχες προϋποθέσεις) για το 2019 μπορείτελάβετε έως και € 550 ανά ζευγάρι σε προστιθέμενη αξία! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πίστωση σε επιπλέον διανυκτερεύσεις, αξιοθέατα και πολλά άλλα!

-Hiram Bingham Orient-Express

Πού: Περού


Το ολοήμερο κυκλικό ταξίδι με το πολυτελές Hiram Bingham συνδέει δύο από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο Περού, την αποικιακή πόλη του Cusco και την περίφημη ακρόπολη των Ίνκας Machu Picchu, μέσα από μια συναρπαστική και εκθαμβωτικού κάλλους διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Urubamba. Παράλληλα, καθ’ οδόν σερβίρεται πρωινό και γεύμα και στην επιστροφή δείπνο 4 πιάτων.

Tip: Το τρένο, που είναι εξοπλισμένο με πανέμορφα σερβίτσια, ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Αμερικανού εξερευνητή που ανακάλυψε το Machu Picchu το 1911.

Ωκεανία

-Ghan Railway

Πού: Αυστραλία


Πρόκειται για μεγάλο ταξίδι (2.970 χλμ. σε πάνω από 3 ημέρες και 2 νύχτες), αλλά δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να θαυμάσεις την απεραντοσύνη της Αυστραλιανής ερήμου. Ακολουθώντας τη διαδρομή από τα Flinders Ranges, την μεγαλύτερη οροσειρά της Νότιας Αυστραλίας (που ξεκινά περίπου 200 χλμ. βόρεια της Adelaide) και περνώντας από την «καρδιά» της περίφημης Red Centre, το τρένο σταματά (τα τελευταία 80 χρόνια!) για τέσσερις ώρες στο Alice Springs, επιτρέποντάς σου να βγάλεις μοναδικές φωτογραφίες.

Τip: To όνομά του αναφέρεται στους ατρόμητους Αφγανούς καμηλιέρηδες που τους έφεραν εδώ οι Άγγλοι πριν από 150 χρόνια για να ανακαλύψουν μια προσπελάσιμη διαδρομή μέσα στην αφιλόξενη έρημο.

-TranzAlpine

Πού: Νέα Ζηλανδία


H γραμμή TranzAlpine διασχίζει το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας μέσα σε 4,5 ώρες, προσφέροντας ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο εικόνων από τεράστιες αγροτικές εκτάσεις και τον ποταμό Waimakiriri, τις οποίες διαδέχονται οι αλπικές οδογέφυρες που οδηγούν στο Arthur’s Pass και το ξακουστό Εθνικό Πάρκο του.

Τip: Θα διασχίσετε τις μαγευτικές πεδιάδες Canterbury στο βάθος των νότιων Άλπεων.

Ασία

-Maharajas Express

Πού: Iνδία


Πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία ως «World’s Leading Luxury Train» από τα World Travel Awards, το πολυτελές τρένο μετέφερε κάποτε μαχαραγιάδες. Με δυναμικότητα μόνο 88 επιβατών, η διαδρομή (διάρκειας 7 ημερών) συνδέει το Δελχί με τη Βομβάη μέσω του Ρατζαστάν και των δημοφιλών προορισμών Agra (όπου βρίσκεται το Taj Mahal), Jaipur, Jodhpur, Udaipur και Ranthambore (όπου μπορείς να δεις τίγρεις της Βεγγάλης στο φυσικό τους σκηνικό).


Τip: Κάθε σαλόνι φέρει το όνομα κάποιου περίφημου πετραδιού ενός μαχαραγιά.


travelstyle




Μοναδικά ταξίδια με τρένο για να δείτε σημεία του πλανήτη που δεν έχετε ξαναδει







Ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη: Όσα πρέπει να ξέρετε!








Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια