Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ο εντυπωσιακός υπόγειος ναός της Αγίας Βαρβάρας φτιαγμένος από αλάτι!

Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι φτιαγμένος από αλάτι. Σε μία υπόγεια σπηλιά στο Τίργκου-Όκνα της ...

Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι φτιαγμένος από αλάτι.


Σε μία υπόγεια σπηλιά στο Τίργκου-Όκνα της Ρουμανίας βρίσκεται ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Βαρβάρας. Η εκκλησία είναι χτισμένη 240 μέτρα κάτω από τη γη στα αλατωρυχεία της αρχαίας Δακίας. Ολόκληρος ο ναός δημιουργήθηκε από ανθρακωρύχους και είναι φτιαγμένος από αλάτι.
Η εκμετάλλευση του αλατιού στην Ρουμανία ξεκίνησε εκατοντάδες χρόνια πριν.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στον Πυλώνα, το ένατο επίπεδο του ορυχείου. Ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 1992 και ήταν η πρώτη εκκλησία από αλάτι στην Ευρώπη. Ανάμεσα στα δύο εικονοστάσια είναι τοποθετημένο ένα ξύλινο τέμπλο με 24 εικόνες. Τα κηροπήγια, τα εικονοστάσια είναι επίσης κατασκευασμένα από αλάτι.






Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!


Εκτός από σημαντικός χώρος λατρείας θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στην προστάτιδα των ανθρακωρύχων, την Αγία Βαρβάρα Στον βίο της αναφέρεται ότι κρύφτηκε μέσα σε έναν βράχο για να αποφύγει τον πατέρα της που την κυνηγούσε.
Από τότε θεωρήθηκε η Αγία των εργατών στα ορυχεία και τα μεταλλεία.

Η Αγία Βαρβάρα γεννήθηκε το 218 μ.Χ. στην Ηλιούπολη της Συρίας και ήταν το μοναχοπαίδι ενός ειδωλολάτρη, του Διόσκουρου. Παρά το γεγονός ότι μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, από μικρή ηλικία ο Βαλεντιανός την βάπτισε Χριστιανή.








Κάποια στιγμή ο πατέρας της αποφάσισε να χτίσει για την κόρη του ένα λουτρό. Όταν η Βαρβάρα είδε τα σχέδια του κτιρίου, τα οποία προέβλεπαν δύο παράθυρα, αποφάσισε να προσθέσει άλλο ένα προς τιμήν της Αγίας Τριάδας.

Όταν ο πατέρας της έμαθε τον λόγο που άλλαξε τα σχέδια, θύμωσε και την παρέδωσε στον Ρωμαίο Έπαρχο Μαρκιανό. Ο Έπαρχος θαμπώθηκε από την ομορφιά της και της είπε να αρνηθεί την πίστη της καθώς δεν της άξιζε ένας μαρτυρικός θάνατος. Παρά τις προσπάθειες του Έπαρχου να την μεταπείσει, η Αγία Βαρβάρα ήταν ανένδοτη.










Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 




Η Αγία Βαρβάρα, θυγατέρα του σατράπη Διόσκορου, γεννήθηκε στη Νικομήδεια (άλλες πηγές αναφέρουν την Μερζιφούντα του Πόντου) και ανετράφη μέσα στον πλούτο, τη χλιδή, και τις ειδωλολατρικές τελετές Η πίστη της δεν άλλαζε παρά την απειλή του θανάτου.

Τότε, την έστειλαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Στην Ελλάδα είναι προστάτιδα του Πυροβολικού. Μια συνοικία στην Αθήνα και πολλά χωριά σ’ όλη τη χώρα φέρουν το όνομα της. Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή της ιστορίας,ο πατέρας της, αναχωρώντας για κάποια εκστρατεία, πήρε μέτρα για να απομακρύνει τους νεαρούς ευγενείς που συγκεντρώνονταν στα ανάκτορα με την επιθυμία να γίνουν μνηστήρες της Βαρβάρας.





Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo και κλείσε το εισιτήριο και το ξενοδοχείο από το pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!! 





Ο Διόσκορος όρισε ως τόπο διαμονής της έναν πύργο.

Στο διάστημα όμως που έμενε στον πύργο, η Βαρβάρα ασπάσθηκε το χριστιανισμό κατόπιν κατηχήσεως από τον Βαλεντινιανό, μαθητή του Ωριγένους. Όταν ο πατέρας της επέστρεψε, της πρότεινε να παντρευτεί έναν ειδωλολάτρη πρίγκιπα, αλλά εκείνη αρνήθηκε επίμονα να συμμορφωθεί με την θέληση του πατέρα της. Ο άνθρωπος που θα εκτελούσε την ποινή της θανάτωσης ήταν ο ίδιος ο πατέρας της. Πράγματι έτσι έγινε. Έπειτα από πολλά βασανιστήρια οδηγήθηκε μπροστά του.

Ο Διόσκουρος, τυφλωμένος από μίσος για τη χριστιανή κόρη του, την αποκεφάλισε. Εκείνη τη στιγμή ένας κεραυνός τον σκότωσε. Το σώμα της Βαρβάρας ετάφη στο χωριό Γέλασον, κοντά στην Νικομήδεια. Όταν όμως επικράτησε αργότερα ο Χριστιανισμός, τα οστά της μεταφέρθηκαν εν πομπή στην Κωνσταντινούπολη.




Η πόλη Μάντοβα της Ιταλίας επέλεξε την Αγία Βαρβάρα ως πολιούχο και έκοψε νομίσματα με την προτομή της, ενώ στη Ρώμη υπήρχαν δύο ναοί στη μνήμη της. Διαδεδομένη ήταν η λατρεία της και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, ενώ δόθηκε το όνομα της και σε μία πόλη: Σάντα Μπάρμπαρα.

Στην Καλιφόρνια μάλιστα ένα μεγαλοπρεπές μοναστήρι φέρει το όνομα της. Η χάρη της και η λατρεία της έφτασαν μέχρι την Κίνα! Στη Γαλλία υπάρχει από το 1570 εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας που σώζεται ακόμα, ενώ συναντάς οδούς και μνημεία με το όνομα της, μέχρι το Αλγέρι! Με πληροφορίες από τον Τάσο Κοντογιαννίδη στο Pontos news…






πηγή mixanitouxronou.gr



 Οι συναλλαγές σε ξένο νόμισμα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. 







Το θέλεις ακόμα ποιο φθηνά; Κανε Δωρεάν εγγραφή στο pigogo για να πάρεις επιστροφή χρημάτων για ακόμα μεγαλύτερο κέρδος!!!



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια