Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ταξιδιωτικός οδηγός

Είναι πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης . Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι η έβδομη μεγα...

Είναι πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους.


Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έκταση 525 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στην κεντρική ΟυγγαρίαΔούναβης εισέρχεται στην πόλη από τα βόρεια και σχηματίζει δύο νησιά, το νησί Όμπουντα και το Νησί της Μαργαρίτας.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Ένα τρίτο νησί, το νησί Τσέπελ, είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά της Βουδαπέστης, αλλά μόνο το βόρειο άκρο του νησιού βρίσκεται εντός των ορίων της πόλης. Ο Δούναβης έχει ελάχιστο πλάτος στη Βουδαπέστη 230 μέτρα.



Η Βουδαπέστη διαθέτει πολλές θερμές πηγές. Περίπου 125 πηγές παράγουν 70 εκατομμύρια λίτρα ζεστού νερού την ημέρα, με θερμοκρασία που φτάνει μέχρι τους 58°C. Κάποιες από αυτές έχουν χαρακτηριστεί ως ιαματικές.Οι θερμές πηγές οφείλουν την παρουσία τους σε ένα ρήγμα το οποίο εκτείνεται παράλληλα στον Δούναβη και χωρίζει τη Βούδα από την Πέστη, και έχουν σχηματίσει υπόγεια σπήλαια

Το 1849 δημιουργήθηκε η πρώτη γέφυρα (η γέφυρα των Αλυσίδων) που συνέδεε τη Βούδα με την Πέστη και έγινε το πρώτο πέρασμα για πεζούς επί του Δούναβη.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!




Στις 17 Νοεμβρίου 1873 έγινε συγχώνευση των δύο πόλεων (βουδα και πέστη) σε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη . Ετσι αναπτύχθηκε και μετατράπηκε σε διοικητικό, πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο.Το 1918 η Ουγγαρία ανακηρύχθηκε αυτόνομα κράτος (Δημοκρατία της Ουγγαρίας), αλλά με τη συνθήκη του Τριανόν, η χώρα έχασε τα δύο τρίτα των εδαφών της.


Ακολουθήστε μας και στο instagram




Κατά τον Β΄ΠΠ, η Βουδαπέστη καταστράφηκε εν μέρει από τους αεροβομβαρδισμούς των Βρετανών και των Αμερικάνων . Η Βουδαπέστη υπέστη πολλές ζημιές από τα επιτιθέμενα Σοβιετικά και Ρουμανικά στρατεύματα και τα αμυνόμενα Γερμανικά και Ουγγρικά. Περίπου 38.000 πολίτες έχασαν τη ζωή τους. Οι Γερμανοί κατέστρεψαν όλες τις γέφυρες της πόλης. Περίπου το 20% με 40% των Εβραίων της πόλης πέθαναν κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας από τους Ναζί, από το 1944 μέχρι το 1945. Αρκετές χιλιάδες Εβραίους κατάφερε να σώσει ο Σουηδός διπλωμάτης Ραούλ Βάλενμπεργκ δίνοντάς τους σουηδικά διαβατήρια.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!






To 1949, η Ουγγαρία ανακηρύχθηκε κομμουνιστική λαϊκή δημοκρατία. Η νέα κομμουνιστική κυβέρνηση θεωρούσε κτίρια όπως το κάστρο της Βούδας σύμβολα του προηγούμενου καθεστώτος και κατέστρεψε το εσωτερικό τους. Τις 23 Οκτωβρίου 1956, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά στη Βουδαπέστη, ζητώντας δημοκρατικές αλλαγές.

Κινήθηκαν προς τον ραδιοφωνικό σταθμό ζητώντας να δημοσιεύσουν τα αιτήματά τους. Το καθεστώς διέταξε τον στρατό να πυροβολήσει τον κόσμο, αλλά οι στρατιώτες έδωσαν όπλα στους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατάφεραν να καταλάβουν το κτίριο. Αυτή ήταν η αρχή της ουγγρικής επανάστασης. Το αίτημα ήταν να διοριστεί ο Ίμρε Νάγκυ πρωθυπουργός της χώρας, κάτι το οποίο και συνέβη την ίδια μέρα, προς έκπληξη όλων.

Αφότου ο Νάγκυ ανακοίνωσε ότι η Ουγγαρία θα εγκατέλειπε το σύμφωνο της Βαρσοβίας, τα σοβιετικά στρατεύματα εισέβαλαν στην χώρα για να καταπνίξουν την επανάσταση. Οι μάχες συνεχίστηκαν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, αφήνοντας πίσω περισσότερους από 3.000 νεκρούς. Ένα μνημείο ανεγέρθει με αφορμή τα 50 χρόνια από την επανάσταση στο Πάρκο της Πόλης.
Το 1987, το κάστρο της Βούδας και οι όχθες του Δούναβη ανακηρύχθηκαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Η λεωφόρος Αντράσι προστέθηκε στον κατάλογο το 2002.



Το διεθνές αεροδρόμιο Ferenc Liszt της Βουδαπέστης, βρίσκεται 16 χιλίομετρα νοτιοανατολικά από το κέντρο της Βουδαπέστης και μετονομάστηκε προς τιμήν του Ferenc Liszt με την ευκαιρία της 200ής επετείου από τη γέννησή του( 22 Οκτωβρίου 1811 - 31 Ιουλίου 1886, ήταν Ούγγρος ρομαντικός συνθέτης και πιανίστας,μαζί με τον Φρεντερίκ Σοπέν, θεωρούνται οι σημαντικότεροι ρομαντικοί συνθέτες για πιάνο και δύο από τους σπουδαιότερους πιανίστες της εποχής).



Από & πρός:

Λεωφορείο & μετρο

Από 4:00 μέχρι τις 23:00, το λεωφορείο 200E εκτελεί την διαδρομή μεταξύ του Terminal 2 του αεροδρομίου και τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya - Kispest (γραμμή Μ3 του μετρό-Μπλέ).

Από τον τερματικό σταθμό του μετρό Kőbánya - Kispest, μπορείτε να πάρετε τη μπλε γραμμή του μετρό Μ3 με κατεύθυνση το Újpest Központ για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Υπάρχει ανταπόκριση με τις γραμμές του μετρό Μ1 και Μ2 στη στάση tér Deák Ferenc στο κέντρο της πόλης.

Από τις 11:00 μέχρι τις 04.00, το νυχτερινό λεωφορείο 900 εκτελεί δρομολόγια μεταξύ Budapest Airport Terminal 2 και το σταθμό λεωφορείων South Pest.

Στη στάση Csárda tér Szarvas, υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης με τα νυχτερινά λεωφορεία 950 και 950Α, που εκτελούν δρομολόγια προς το κέντρο της πόλης.

Τα εισιτήρια για τις δημόσιες συγκοινωνίες κοστίζουν 350 HUF και είναι διαθέσιμα στο αεροδρόμιο στα σημεία εξυπηρέτησης πελατών της ΒΚΚ(Οργανισμός Δημοσίων συγκοινωνιών της Βουδαπέστης), από τα ταχυδρομεία, τα πρακτορεία εφημερίδων ( Relay ) και από αυτόματα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων στη στάση του λεωφορείου. Επίσης είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια από τον οδηγό του λεωφορείου με 450 HUF.



    Στον ημιώροφο του Terminal 2A και 2Β,μπορείτε να προμηθευτείτε την Budapest Cards που είναι ημερήσια, για τρείς ημέρες, εβδομαδιαία και μηνιαία (κάρτες απεριορίστων διαδρομών) για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Βουδαπέστη.

Ταξί

Θα τα βρείτε στις εξόδους των Terminals του αεροδρομίου της Βουδαπέστης.
Υπάρχει σταθερή τιμή χρέωσης 280 HUF / Km συν το εφάπαξ βασικό τέλος των 450 HUF . Μια μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να κοστίσει περίπου 6500 HUF , ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας .

Για την αποφυγή των "επιτήδειων" οδηγών ταξί καλό θα ήταν να προτιμάτε μεγάλες εταιρίες Ταξί, όπως π.χ. η Főtaxi που είναι η "επίσημη" εταιρία Ταξί του αεροδρομίου. 

Τρένο

Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στο Terminal 2 είναι Ferihegy railway station, με τρένα που εκτελούν δρομολόγια προς και από το σιδηροδρομικό σταθμό Nyugati .

Σχεδόν 100 τρένα ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών InterCity, παρέχουν εύκολη πρόσβαση από και προς την πόλη σε λιγότερο από μισή ώρα.

Από και πρός το σιδηροδρομικό σταθμό Ferihegy (προς/απο τοTerminal 2) ,μπορείτε να φτάσετε με το λεωφορείο νούμερο 200E κατά τη διάρκεια της ημέρας και με τον νυχτερινό λεωφορείο 900 κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γραφείο εισιτηρίων θα βρείτε επίσης στο σταθμό του τρένου Ferihegy ,ανοιχτό καθημερινά από 6:00 π.μ. εως 18:00 μμ.



Επιπλέον, εισιτήρια τρένων μπορουν να αγοραστούν από τα μηχανήματα εισιτηρίων που βρίσκονται στις πλατφόρμες. Τα εισιτήρια για τους προορισμούς που δεν εμφανίζονται στις μηχανές εισιτηρίων και premium κατηγορίας είναι διαθέσιμα από εντός των τρένων, χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ακόμα ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ MÁV και το Κέντρο Μεταφορών της Βουδαπέστης, όσοι επιλέξουν το τρένο (σταθμός τρένου Ferihegy) θα έχουν έκπτωση 300 HUF στο εισιτήριο του λεωφορείου 200E (κατά τη διάρκεια της ημέρας) ή τη νύχτα αριθμό 900 (κατά τη διάρκεια της νύχτας) λεωφορείων ( μόνο σε συνδυασμό , τρένο-λεωφορείο) , από τα γραφεία έκδοσης εισιτηρίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς, σχετικά με τον αριθμό του λεωφορείου.



    εδώ θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για τα τρένα της Βουδαπέστης
Στον ημιώροφο του Terminal 2A και 2Β,μπορείτε να προμηθευτείτε την Budapest Cards που είναι ημερήσια, για τρείς ημέρες, εβδομαδιαία και μηνιαία (κάρτες απεριορίστων διαδρομών) για τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Βουδαπέστη.


travelsif2

Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια