Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Φλώρινα: Άγρια φύση και καλλιτεχνική ατμόσφαιρα

Η Μακεδονία δεν είναι ένδοξη μόνο για την ιστορία της, αλλά και για τα «μονάκριβα διαμάντια» που κρύβει σε κάθε της γωνιά. Κάπου στη Δυ...



Η Μακεδονία δεν είναι ένδοξη μόνο για την ιστορία της, αλλά και για τα «μονάκριβα διαμάντια» που κρύβει σε κάθε της γωνιά. Κάπου στη Δυτική της πλευρά, σε υψόμετρο 687 μέτρων, η Φλώρινα, με τους ψυχρούς της Χειμώνες και τη μοναδική της άγρια γοητεία, «πνίγεται» στο πράσινο και δεσπόζει στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα.


Μέρος του εθνικού δικτύου των 22 ευρωπαϊκών πόλεων με ποτάμια, χαρακτηρίζεται από πλούσιο φυσικό κάλλος και θεωρείται πόλη των καλλιτεχνών, διαθέτοντας δεκάδες ζωγράφους, ενώ αγαπήθηκε ιδιαίτερα σαν περιοχή και μέσα από τις ταινίες του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.








Η Φλώρινα, με την καλλιτεχνική της πλευρά, έχει να επιδείξει και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα νεοκλασικής και μακεδονικής τεχνοτροπίας. Γεμάτη από γραφικά δρομάκια, ιδιαίτερα κτίσματα που ταξιδεύουν σε άλλη εποχή και στέκονται αρμονικά δίπλα σε σύγχρονα κτίρια, εντυπωσιάζει τον κάθε της επισκέπτη και του δίνει παράλληλα τη δυνατότητα να γνωρίσει την ιστορία της.




Ο λόφος του Αγίου Παντελεήμονα, το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό μουσείο, τα οποία συστεγάζονται, το Λαογραφικό και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, η Πινακοθήκη Καλλιτεχνών, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που αξίζει να κάνετε στάση.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !


Απόδραση στο Νυμφαίο
Από το 1978 έχει χαρακτηρισθεί ως «διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός» και προσελκύει πλήθος κόσμου. Το Νυμφαίο είναι -χωρίς αμφιβολία- ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και αξίζει να το γνωρίσετε.


Ακολουθήστε μας και στο instagram


Μετρώντας συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό της U.N.E.S.C.O., όπου διεκδίκησε το Διεθνές Βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος, περικλείεται από ένα δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια.




Στην περιοχή δραστηριοποιείται και η οργάνωση του Αρκτούρου, με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα και τον λύκο, ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωριό.




Για σκι στο Πισοδέρι
Το χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου βρίσκεται στη θέση Βίγλα, 24 χιλιόμετρα από την πόλη της Φλώρινας. Εκεί, έχει δημιουργηθεί ένα αξιόλογο σαλέ, ενώ διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών στην Ελλάδα.


reader





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!


Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας







Οι απίθανοι καταρράκτες των Τζουμέρκων !!! (ΒΙΝΤΕΟ) 


Ζαγοροχώρια: Πείτε «ναι» σε μια απόδραση στη φύση


Διασχίστε το Φαράγγι του Βίκου και μαγευτείτε από την απίθανη ομορφιά του!


Γιατί το φθινόπωρο είναι τέλεια εποχή για ταξίδια!


4 γραφικά χωριά που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα


Πού να πάτε Σαββατοκύριακο τον Σεπτέμβριο


Τέλεια χειμωνιάτικα road trip στη Βόρεια Ελλάδα


Πέντε από τις ωραιότερες διαδρομές με αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο


Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια