Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

7 ταξιδιωτικές συμβουλές για πιο οικονομικές διακοπές στο Λονδίνο!

Ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο, με ορόσημο το Μπίγκ Μπεν , τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ , και πανέμορφες ιστορικές γειτ...

Ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς στον κόσμο, με ορόσημο το Μπίγκ Μπεν, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, και πανέμορφες ιστορικές γειτονιές, το Λονδίνο δεν χρειάζεται συστάσεις.


Πλούσιο σε ιστορία, μουσεία, τέχνες, διασκέδαση, μουσική, θέατρο, μόδα και αρχιτεκτονική, αλλά και μπόλικη κινηματογραφική δράση, ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα γούστα του κάθε ταξιδιώτη.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ανακαλύψαμε εφτά έξυπνες ταξιδιωτικές συμβουλές για να εξερευνήσουμε αυτήν την δυναμική και πολυδιάστατη πρωτεύουσα με τρόπο … οικονομικό!







Αεροπορικό εισιτήριο

Η Ryanair κάνει ξανά το θαύμα της προσφέροντας ναύλους που ξεκινούν από τα 45 ευρώ μετ’ επιστροφής για το αεροδρόμιο Στάνστεντ και αναχώρηση από την Αθήνα! Επίσης η ίδια εταιρία μας παρέχει 10% επιστροφή σε Travel credit από το κόστος της διαμονής μας αν πραγματοποιήσουμε την κράτηση του δωματίου μας μέσα από την πλατφόρμα της αεροπορικής σε κάποιο συνεργαζόμενο κατάλυμα.

Συνάλλαγμα

Όσοι είστε μάγοι στα μαθηματικά, έχετε υπομονή, πάθος για ασταμάτητη έρευνα και πραγματοποιείτε πολύπλοκες πράξεις χωρίς να ιδρώνετε, σίγουρα θα πετύχετε την καλύτερη ισοτιμία συναλλάγματος. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αγοράσουμε το συνάλλαγμα από την Ελλάδα, ή να χρησιμοποιήσουμε την κάρτα μας στα ΑΤΜ ή να ανταλλάξουμε χρήματα στα ανταλλακτήρια ή όλα τα παραπάνω ανάλογα με τον τρόπο, τον χρόνο και τις ανάγκες μας όταν ταξιδεύουμε.

Τα βασικά που πρέπει να θυμόμαστε είναι, να έχουμε ενημερωθεί από τις τράπεζες που διατηρούμε λογαριασμό για το κόστος της προμήθειας στις αναλήψεις και τις αγορές, κάτι που θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε, να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να αγοράσουμεσυνάλλαγμα στο αεροδρόμιο και να έχουμε υπομονή να ανακαλύψουμε ποιο ανταλλακτήριο μας δίνει την καλύτερη τιμή στην περιοχή που βρισκόμαστε.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Διαμονή

Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του Λονδίνου, είναι σοφό να επιλέξουμε ένα οικονομικό κατάλυμα στην ζώνη και τα σημεία ενδιαφέροντος που θα κινηθούμε περισσότερο. Εδώ τίθεται ένα εύλογο δίλημμα όπου θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους χρόνους και το κόστος των μετακινήσεων από το σημείο που επιθυμούμε να καταλύσουμε. Περιοχές όπως η Earl’s Court, Bayswater και Kings Cross είναι σαφώς πιο οικονομικές σε σχέση με τη West End, Bloomsbury ή Notting Hill και διαθέτουν άμεση πρόσβαση στο δίκτυο μαζικών μεταφορών. Βέβαια για όσους δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, η επιλογή ενός οικονομικού καταλύματος μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή για νέες ανακαλύψεις και όμορφες στιγμές σε μια άγνωστη και άσημη γειτονιά της πόλης του Λονδίνου.

Μετακινήσεις

Ο χάρτης των αστικών μεταφορών είναι αρκετά πολύπλοκος για να μπορέσουμε να τον συμπτύξουμε σε λίγα λόγια και τα αξιοθέατα της πόλης τόσα πολλά, που σίγουρα δεν μπορούμε να τα δούμε όλα σε μια μόνο επίσκεψη. Φτάνοντας σε κάποιο από τα πολλά αεροδρόμια της πρωτεύουσας, η καλύτερη λύση είναι να έχουμε ήδη ενημερωθεί από το κατάλυμα μας για τον πιο οικονομικό τρόπο που μπορούμε να το προσεγγίσουμε και πόσο ακριβώς θα μας κοστίσει.


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!





Οι express γραμμές των τρένων heathrowexpressgatwickexpressstanstedexpress είναι πολύ πιο ακριβές σε σχέση με ιδιωτικά λεωφορεία EasyBusTerravision, National Express που εξυπηρετούν το κοινό μέχρι το κέντρο της πόλης, ενώ υπάρχουν και οι απλές γραμμές τρένων αλλά και των κόκκινων διώροφων λεωφορείων ανάλογα με το αεροδρόμιο που θα προσγειωθούμε, που μπορούν να μας εξυπηρετήσουν μέχρι το κατάλυμα μας ή τουλάχιστον μέχρι τον κοντινότερο σταθμό του μετρό. Εδώ καλό είναι να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση που φτάνουμε ή αναχωρούμε κατά την ώρα αιχμής ίσως αξίζει να επενδύσουμε τα χρήματα μας σε μια express μετακίνηση γιατί με τα υπόλοιπα μέσα μπορεί να υποστούμε μεγάλη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, για τις μετακινήσεις μας εντός της πόλης, η έκδοση μιας Visitor Oyster Card αποτελεί μια οικονομική λύση, εφόσον έχουμε σκοπό να αξιοποιήσουμε το ποσό που θα την φορτώσουμε στο έπακρο, καθώς η έκδοση της κάρτας θα μας κοστίσει μερικές λίρες ακόμα. Εφόσον προγραμματίζουμε να μείνουμε στο Λονδίνο για περισσότερο από μια εβδομάδα και επιθυμούμε να κινηθούμε σε περισσότερες ζώνες πάνω από μια φορά, μπορούμε να επιλέξουμε την έκδοση μιας Standard Oyster card.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Φαγητό

Το πολυπολιτισμικό και εμπορικό κέντρο του Λονδίνου σίγουρα προσφέρει άπειρες γαστρονομικές προτάσεις, αλλά οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές για την πραγματοποίηση ενός οικονομικού ταξιδιού. Επιλέγοντας ένα κατάλυμα που μας δίνει την δυνατότητα να ετοιμάσουμε τα γεύματα μας σίγουρα γλιτώνουμε χρήματα, αλλά όχι χρόνο, και ερχόμαστε σε επαφή με τα μοναδικά προϊόντα που μπορούμε να ανακαλύψουμε στα ράφια της τοπικής αγοράς.

Βέβαια το Λονδίνο φημίζεται για τα street food markets, όπως το Southbank Centre market, και το Borough market  όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε μερικές οικονομικές επιλογές γευστικού φαγητού στο χέρι. Επίσης εστιατόρια με Ασιατικές γεύσεις από το Βιετνάμ, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή και την Κίνα διαθέτουν κατά παράδοση τα πιο οικονομικά πιάτα. Αυτό όμως που δεν πρέπει να στερήσουμε από τον εαυτό μας είναι να απολαύσουμε ένα πλούσιο Αγγλικό πρωινό, το οποίο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας κρατήσει χορτάτους για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και σερβίρεται στα περισσότερα cafe της πόλης.


Δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη

Όπως σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη, έτσι και στο Λονδίνο, τα δωρεάν τουρ αποτελούν έναν θεσμό που μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τοποθεσίες διαμάντια, παρακολουθώντας μια ή και περισσότερες ξεναγήσεις στα μυστικά της πρωτεύουσας. Εκτός από την παραδοσιακή περιήγηση στα ιστορικά μνημεία, μπορούμε να παρακολουθήσουμε και μερικές ακόμη πρωτότυπες διαδρομές με θεματικές όπως τον “Χάρι Πότερ” τον “Τζάκ τον Αντεροβγάλτη”, ξεναγήσεις στην θεατρική σκηνή του Broadway αλλά και να γνωρίσουμε τις πιο ιστορικές παμπ σε μια νύχτα για δυνατούς πότες, επιλέγοντας από μια πραγματικά μεγάλη ποικιλία σε γραφεία και ξεναγούς που μας προσφέρουν αυτήν την δυνατότητα.

Μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Στην πόλη με τα περισσότερα ίσως μουσεία και γκαλερί παγκοσμίως, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο αριθμός εκείνων που δεν χρεώνουν είσοδο. Το Βρετανικό Μουσείο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ και το Μουσείο του Λονδίνου, είναι μερικά που μας δίνουν την δυνατότητα να ανακαλύψουμε τις μαγευτικές συλλογές τους, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας. Επίσης σε πολλά μουσεία πραγματοποιούνται και δωρεάν ξεναγήσεις από μαθητευόμενους ή εθελοντές, που με αληθινό μεράκι μας ξεναγούν στην ιστορία, την τέχνη και τον πολιτιστικό πλούτο, που δεν ανήκει μόνο στην Αγγλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.







Πηγή: travelstories.gr





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια