Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Κάνουμε road trip στην άγνωστη πλευρά της Ισπανίας!

Μία ματιά στην Εξτρεμαδούρα , αρκεί για να καταλάβεις πως ίσως είναι η πιο συναρπαστική και μαγευτική περιοχή της Ισπανίας , η οποία αποτ...

Μία ματιά στην Εξτρεμαδούρα, αρκεί για να καταλάβεις πως ίσως είναι η πιο συναρπαστική και μαγευτική περιοχή της Ισπανίας, η οποία αποτελεί μία από τις 17 αυτόνομες κοινότητές της.
Βρίσκεται κεντροδυτικά της χώρας και συνορεύει βόρεια, ανατολικά και νότια με τις αυτόνομες περιφέρειες της Καστίλλης και Λεόν, Καστίλλης- Λα Μαντσα και της Ανδαλουσίας αντίστοιχα, ενώ δυτικά, συνορεύει με την Πορτογαλία. Οι καλύτεροι μήνες για να την εξερευνήσει κανείς είναι ο Απρίλης, ο Μάιος, αλλά και ο Σεπτέμβρης. Εμείς, σας παραθέτουμε ένα συναρπαστικό 7ήμερο ταξίδι, για να γνωρίσετε -τις μέχρι στιγμής- άγνωστες πτυχές της!





Ακολουθήστε μας και στο instagram



Ημέρα 1: Το μαγευτικό Κάθερες (Cáceres)
Αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της κοινότητας και αναμφισβήτητα έχει μία μοναδική ατμόσφαιρα, αλλά και τεράστια πολιτισμική αξία, καθώς η παλιά πόλη, έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πάρτε πρωινό στο
Los Siete Jardines, ανακτήστε δυνάμεις και ξεκινήστε την περιπλάνηση στα ιστορικά παλάτια της Αναγεννήσεως, Plaza de Santa Maria, San Jorge και San Mateo. Ακόμη, αξίζει μία επίσκεψη στο Museo de Cáceres, πριν από την αναρρίχηση στο αξιοθέατο Torre de Bujaco το οποίο χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και απολαύστε την μαγευτική θέα του τελευταίου ορόφου του. Και αν όλα αυτά σας εξουθένωσαν, ήρθε η ώρα για ένα φιλέτο με το παραδοσιακό Torta del Casar τυρί, στο φημισμένο tapas bar, La Cacharreria. Για ένα όμορφο κλείσιμο της βραδιάς, σας συνιστάμε ένα δροσερό κοκτέιλ στο El Coral de las Cigüeñas ή μια παραδοσιακή μπύρα στο Las Claras.


Διαμονή
Το πεντάστερο Hotel Casa Don Fernado, το οποίο βρίσκεται στην Plaza Mayor της παλιάς πόλης, διαθέτει κομψά δωμάτια, τα οποία προσδίδουν την πολυτέλεια που σας αξίζει.





Ημέρα 2: Εξόρμυση στη φύση- Parque Nacional de Monfragüe
Ξεκινήστε νωρίς, ώστε να έχετε χρόνο να εξερευνήσετε και τα 180 τετραγωνικά χιλιόμετρα του πάρκου! Εκεί, σας περιμένει ένας επίγειος παράδεισος, καθώς σε αυτό φιλοξενούνται τα περισσότερα προστατευόμενα είδη πτηνών της Ισπανίας, όπως βασιλαετοί, μαύροι πελαργοί και γύπες! Και αν σας άνοιξε η όρεξη περπατώντας στα μονοπάτια του πάρκου, κάντε μία στάση στο Villareal’ s Restaurante Monfragüe, για τοπικά εδέσματα.






Ημέρα 3: Trujillo and the Americas
52 χιλιόμετρα ανατολικά, βρίσκεται το Trujillo, όπου οι κατακτητές της Ισπανίας διαδήλωσαν τον 16ο αιώνα. Εκεί δεσπόζει ο χάλκινος έφιππος ανδριάντας του Francisco Pizarro και σε συνδυασμό με τα μπαρόκ και τα αναγεννησιακά κτίσματα της περιοχής, μεταφερόμαστε σε περασμένους αιώνες. Μια επίσκεψη στο Casa-Museo de Pizarro του 12ου αιώνα, θα σας αποκαλύψει πολλά για τη ζωή των κατακτητών.



Ημέρα 4: Guadalupe
Να μία εκκλησία που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς, καθώς αποτελεί τον θρησκευτικό προστάτη της Λατινικής Αμερικής. Προσκυνητές συρρέουν από όλο τον κόσμο, για να θαυμάσουν το μεγαλεπήβολο κτίσμα στο οποίο βρίσκονται συλλογές από εικονογραφημένα χειρόγραφα, κοσμήματα και έργα τέχνης.






Ημέρα 5 &6 : Roman Merida
125 χιλιόμετρα μακρυά από τη Guadalupe, βρίσκεται η ξακουστή πρωτεύουσα της Εξτραμαδούρας, η Mέριδα, μία παραποτάμια πόλη. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ήταν η πρωτεύουσα της Λουζιτανίας. Αν είστε λάτρεις της ιστορίας, εκεί μπορείτε να θαυμάσετε λείψανα ρωμαϊκών τειχών, ναών και μαυσωλείων. Επίσης, μπορείτε να δειπνήσετε στο αριστοκρατικό Tabula Calda και να γευτείτε τα ψητά κρέατα της περιοχής.







Ημέρα 7: Nότια στο Zafra
60 χιλιόμετρα νοτιότερα, θα δείτε το επιβλητικό κόσμημα της πόλης, Castillo de Feria, ένα κάστρο με αρκετή βλάστηση γύρω του. Ιδανική πρόταση για δείπνο αποτελεί το La Rebotica, με τα ιδιαίτερα επιδόρπια που κόβουν την ανάσα.


travelstyle




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια