Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Ταξιδεύοντας: Στην μαγευτική Αίγυπτο …και στον χρόνο

Ταξίδι στην Αίγυπτο με Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, Σπίτι Καβαφη, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρ...

Ταξίδι στην Αίγυπτο με Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο Καΐρου, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, Σπίτι Καβαφη, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Κήποι Μοντάζα… Η «εκδρομή» αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Τη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την πόλη που αποτελεί την καρδιά του Αραβικού Κόσμου.


Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, τα αμέτρητα επιβλητικά αξιοθέατα και τη σύγχρονη ζωή. Μια πραγματικά ιδανική συνάντηση εξωτικών διακοπών και της μαγείας της Ανατολής, με την εμπειρία και τις τεχνολογικές γνώσεις της Δύσης.



Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!



Το Αιγυπτιακό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα. Το ανεπανάληπτο παζάρι Khan El Khalili. Ο πανύψηλος (187 μέτρα) Πύργος του Καΐρου. Και ακόμα, οι Πυραμίδες και η Σφίγγα της Giza. Ένα ανεξάντλητο, νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη, γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα.



Το Μοναστήρι Της Αγίας Αικατερίνης Που Βρίσκεται Στην Κορυφή Του Όρους Σινά




Προτεινόμενο ημερήσιο πρόγραμμα

ΑΣΟΥΑΝ (Ημέρα 1η – 2η)

Ξεκινήστε την ημέρα σας  στην πιο ηλιόλουστη και ειδυλλιακή πόλη της Αιγύπτου. Περιήγηθείτε στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν που κατασκευάστηκε τo 1960 και στα αρχαία ορυχεία γρανίτη, για να δείτε τον γνωστό ημιτελή οβελίσκο. Συνεχίστε με τις παραδοσιακές φελούκες για να επισκεφθείτε τη Νήσο Ελεφαντίνη και τη Νήσο Κίτσενερ γνωστή και ως «Βοτανικός Κήπος», όπου θα ατενίσετε το Μαυσωλείο του Αγά Χαν.

Μη χάσετε την απόλαυση μίας μοναδικής βόλτας με καμήλες μέσα στην έρημο και να φωτογραφηθείτε με φόντο το χρυσαφί χρώμα της ερήμου.


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


ΛΟΥΞΟΡ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΧΘΗ (Ημέρα 3η)

Οδικώς μπορείτε να πάτε στο Λουξορ ή «Θήβες» όπως την ονόμασε ο Ηρόδοτος. Φιλοξενώντας σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία έχει χαρακτηριστεί δικαίως ως το μεγαλύτερο υπαίθρειο μουσείο στον κόσμο.

Ξεναγηθείτε στους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ, που βρίσκονται στην ανατολική όχθη. Ο ναός του Καρνάκ που είναι αφιερωμένος στον Άμμωνα Ρα είναι ο μεγαλύτερος ναός που χτίστηκε στον αρχαίο κόσμο. Η άμμος που κάλυπτε τον Ναό του Λούξορ, μέχρι το 1885 που ανακαλύφθηκε, τον διατήρησε σε άψογη κατάσταση.



Ακολουθήστε μας και στο instagram



ΛΟΥΞΟΡ – ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ (Ημέρα 4η)

Στη Δυτική Οχθη μπορείτε να θαυμάσετε τους κολοσσούς του Μέμνονος ύψους 15 μέτρων και τον τριώροφο επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ που αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα. Ο ναός χρονολογείται στα 1480 π.Χ. , όταν η Χατσεπσούτ ήταν Φαραώ της 18ης Δυναστείας.

Στη συνέχεια μπορείτε να επισκεφτείτε την Κοιλάδα των Βασιλέων, όπου θαδείτε τους πιο αξιόλογους τάφους από αυτούς που είναι διαθέσιμοι για το κοινό. Εδώ βρίσκεται το σημείο όπου οι Φαραώ επέλεξαν για τελευταία τους κατοικία και αυτό τη καθιστά τη πιο σημαντική νεκρόπολη της αρχαίας Αιγύπτου.










Γενικές σημειώσεις

Νόμισμα : Λίρα Αιγύπτου
Ρεύμα : 220V – Ιδιο με της Ελλάδας
Διαφορά ώρας : ίδια ώρα με της Ελλάδας (εκτός κάποιων θερινών μήνων που έχουμε διαφορα 1 ώρας)
Διεθνής κωδικός κλήσης : +20
Εμβολιασμός : Όχι
Βίζα : Απαραίτητη
Διαβατήριο : Απαραίτητο , με 6 μηνη ισχύ από την ημερομηνία ταξιδιού
Κλίμα : Ήπιο και ξηρό, με θερμοκρασίες 5-10 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από της Ελλάδας

Περισσότερες πληροφορίες

ΚΑΪΡΟ

Είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και ονομάστηκε «Αλ Καχίρα» (που σημαίνει θριαμβευτής) από τoν ιδρυτή της, Φατιμίδη στρατηγό Τζάουχαρ το 969 μ.Χ. Σήμερα είναι μία μεγαλούπολη με πληθυσμό περίπου 15.000.000 κατοίκων, που τη καθιστά τη δέκατη μεγαλύτερη αστική περιοχή του κόσμου και μια περιοχή όπου συνυπάρχουν όλες οι εθνότητες και οι θρησκείες.








ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

Πυραμίδες της Γκίζας & Σφίγγα: Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας και νότια του Καΐρου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πυραμίδα του Χέοπα: Eίναι η μεγαλύτερη και η παλαιότερη μεταξύ των τριών πυραμίδων της περιοχής. Το ύψος της αρχικά έφτανε τα 146,5 μέτρα και η χρονολογία ανέγερσης της υπολογίζεται γύρω στο 2560 π.Χ.. Για την αποπεράτωση της χρειάστηκαν περίπου 30 χρόνια από 100.000 εργάτες, πολλοί από τους οποίους πέθαναν κατά τη διάρκεια κατασκευής της.

Πυραμίδα του Χεφρήνου : Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα από τις Πυραμίδες της Γκίζας και ανήκει στο Φαραώ Χεφρήνο, γιο του Χέοπα.Η Πυραμίδα είχε αρχικό ύψος 143,5 μέτρα και έχει φτιαχτεί από ογκόλιθους ασβεστίου. Οι κάτω στρώσεις της επικάλυψης είναι από ροζ γρανίτη.

Πυραμίδα του Μυκερίνου : Είναι η μικρότερη από τις τρεις Πυραμίδες της Γκίζας με αρχικό ύψος 65,50 μέτρα και είναι κατασκευασμένη με ασβεστόλιθο και γρανίτη. Βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα νοτιοδυτικά των Πυραμιδών του Χέοπα και του Χεφρήνου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, μιας και φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα της Φαραωνικής Αιγύπτου, συλλογές παπύρων και νομισμάτων αλλά και ανεκτίμητους θησαυρούς βασιλιάδων όπως του Τουταγχαμών. Ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα είναι η χρυσή μάσκα του βασιλιά που ζυγίζει περίπου 11 κιλά ατόφιο χρυσάφι. Στο μουσείο συμπεριλαμβάνονται εκθέματα από τους τάφους των Φαραώ αλλά και αίθουσα που περιέχει τις μούμιες μερικών από τους πιο ισχυρούς Φαραώ της Αιγύπτου.






ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛ : Η πιο δημοφιλής αγορά του κόσμου με εξωτική ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ναργιλέδων και αναμνηστικών αλλά και να πιείτε ένα τσάι ή καφέ σε ένα από τα πλέον θρυλικά καφενεία της περιοχής που άνοιξε πριν από 250 χρόνια.

ΤΖΑΜΙ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ : Βρίσκεται στην Ακρόπολη του Καΐρου και χτίστηκε κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Ο κεντρικός θόλος έχει διάμετρο 21 μέτρα και το ύψος του κτιρίου είναι 52 μέτρα. Οι μιναρέδες του βρίσκονται στη δυτική πλευρά και φτάνουν στα 81 μέτρα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ : Βρίσκεται στη περιοχή του Παλιού Καΐρου και χρονολογείται στον 12ο αιώνα. Πρόκειται για παλιό φρούριο όπου σύμφωνα με τη παράδοση έζησε φυλακισμένος ο Άγιος Γεώργιος. Στο πέρασμα των αιώνων λειτούργησε και ως γυναικείο μοναστήρι, ωοσοκομείο, γηροκομείο, σχολείο και κοιμητήριο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αλ Ισκαντάρια την ονομάζουν οι Αιγύπτιοι. Ιδρυτής της υπήρξε ο Μέγας Αλέξανδρος το 332 π.χ. ο οποίος την έκανε πρωτεύουσα της Αιγύπτου, για περισσότερο από χίλια χρόνια. Βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του Νείλου και είναι χτισμένη κατά μήκος της θάλασσας. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η δεύτερη κυριότερη πόλη της Αιγύπτου με πληθυσμό που σήμερα ξεπερνάει τα 4.000.000. Αποτελεί σημαντικό παραθεριστικό κέντρο, αλλά κυρίως αλιευτικό και κέντρο εμπορίου βάμβακος.




ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : H έναρξή της έγινε το 2002 και από τότε προμηθεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο με μοναδικές συλλογές γνώσης πάνω σε θέματα αρχαίων και μεσαιωνικών πολιτισμών, καθώς και σύγχρονων επιστημών. Η Βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συγκλίνει προς τη θάλασσα, ενώ ένα τμήμα της είναι βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού για να συμβολίζει τον αρχαίο αιγυπτιακό ήλιο που προβάλλει από τη θάλασσα. Η επικλινής στέγη του οικοδομήματος επιτρέπει την χρήση του ηλιακού φωτός στα περισσότερα τμήματα της βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα δίνει θέα προς τη θάλασσα.

ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΤΑΖΑ : Ήταν το θέρετρο του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ και φιλοξενούσαν τον βασιλιά και την οικογένεια του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θερινή κατοικία κτίστηκε πάνω σε ψηλό λόφο ώστε να έχει πανοραμική θέα σε όλη την Αλεξάνδρεια και το συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικό κήπο.

ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ : Εδώ έζησε τα τελευταία του χρόνια ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, όπου και πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ένας χώρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε και ως φτηνό πανδοχείο αλλά χάρη στον μορφωτικό σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο μετατράπηκε σε μουσείο.Στο διαμέρισμα υπήρχαν αντικείμενα όπως παλιά βελούδινες πολυθρόνες, ξυλόγλυπτα, μεταξωτά μαξιλάρια τραπεζάκια με ψηφιδωτό φίλντισι, και πορσελάνινες λάμπες πάνω σε μαρμάρινα τραπέζια αλλά επειδή πουλήθηκαν από τους κληρονόμους του ανακατσκευάστηκαν με τη βοήθεια φωτογραφιών.





ΛΟΥΞΟΡ

Η πρώτη ονομασία ήταν Ουασέτ από τους αρχαίους Φαραώ. Αλ Οξόρ (που σημαίνει παλάτια) την ονόμασαν οι Άραβες όταν αντίκρισαν τους επιβλητικούς ναούς της, ενώ ο Ηρόδοτος την ονόμασε «Οι εκατόπυλες Θήβες».

Η ανατολική όχθη με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και Λούξορ έμεινε γνωστή ως η πόλη των ζώντων ενώ η δυτική όχθη με τους τάφους των βασιλέων και βασιλισσών, αλλά και με τους επιτάφιους ναούς, ως η πόλη των νεκρών ή νεκρόπολη. Απετέλεσε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου και για αρκετά χρόνια κατά την αρχαιότητα και για περισσότερα από 500 χρόνια μεσουρανούσε ως το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, αλλά το 1085 π.Χ. επήλθε η πτώση.

Σήμερα το Λούξορ θεωρείται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή του Λούξορ είναι οι ναοί Καρνάκ και Λούξορ, η κοιλάδα των βασιλέων με περισσότερους από 60 τάφους, η κοιλάδα των βασιλισσών, ο ναός της Χατσεπσούτ, ο ναός Ραμεσέουμ, ο ναός Ντειρ Ελ Μαντίνα, ο ναός Μαντινέτ Χαμπού και οι κολοσσοί του Μέμνονος.

ΑΣΟΥΑΝ

Η πόλη στα βόρεια σύνορα της Νουβίας, ήταν κάποτε η πιο σημαντική πόλη της Αιγύπτου. Βρισκόταν στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Αιγύπτου και των χωρών της Αφρικής, όπου γινόταν το εμπόριο ελεφαντοστού, χρυσού, σκλάβων και εξωτικών ζώων.

Στην αρχαία εποχή ονομάζονταν Άμπου(ελέφαντας) καθώς και η πρώτη τοποθεσία της ήταν στην ελαφαντίνη νήσο. Από τα αρχαιολογικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή ξεχωρίζουν ο ναός των Φυλών, ο ναός του Καλάμπσα, το μοναστήρι του Αγίου Συμεών και νοτιότερα ο φημισμένος ναός του Αμπού Σίμπελ. Σήμερα αποτελεί και πάλι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας κυρίως λόγω των ορυχείων γρανίτη και της κατασκευής του μεγάλου φράγματος του Ασουάν.




ΚΟΜΟΜΠΟ

Σήμερα σημαντικό κέντρο εμπορίου ζάχαρης. Στην αρχαία εποχή ονομαζόταν Νέμπετ και κατά τους Έλληνες Όμπος. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πόλη ήταν πρωτεύουσα των νομάδων Ομπαίτ, καθώς ήταν στη διαδρομή για τα ορυχεία χρυσού στην ανατολική έρημο αλλά επίσης και στο δρόμο των καραβανιών προς τη Νουβία. Κατά την Πτολεμαϊκή εποχή διέθετε τη μεγαλύτερη σημασία, καθώς υπήρξε το κέντρο όπου εκπαιδευόταν οι ελέφαντες για τον Πτολεμαϊκό στρατό. Αν και στο Κομόμπο οι κυριότεροι θεοί που λατρευόταν, ήταν ο Χόρους και ο Σόμπεκ, υπήρξαν και άλλοι θεοί που λατρεύτηκαν όπως ο Αμόν, ο Χνουμ, ο Φτα και άλλοι.

ΣΙΝΑ – ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ

Η χερσόνησος του Σινά βρίσκεται μεταξύ Αφρικής και Ασίας και είναι μία άγρια περιοχή με απόκρημνους βράχους αλλά και μεγάλη φυσική ομορφιά. Ενώ πολλά σημεία των ακτών αναπτύχθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντυπωσιακές παραλίες παραθεριστικά και καταδυτικά κέντρα, η ενδοχώρα παραμένει ένα απέραντο απομονωμένο και έρημο βουνό, με πολύ σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.

Το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης το οποίο είναι ιερό και για τους Εβραίους και για τους Χριστιανούς και για τους Μουσουλμάνους και πιστεύεται ότι χτίστηκε στο σημείο όπου ο θεός παρέδωσε στο Μωυσή τις δέκα εντολές.

Σε απόσταση δυόμισι ωρών με το αυτοκίνητο βρίσκεται ο επίγειος παράδεισος της ερυθράς θάλασσας, το Σαρμ Ελ Σέιχ. Το παραθεριστικό κέντρο του Σαρμ Ελ Σέιχ δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να απολαύσει αξέχαστες διακοπές και να γνωρίσει από κοντά τη μαγεία που συνδυάζει η θάλασσα με μοναδικά σαφάρι στην έρημο, μπάνια σε κοραλλιογενείς υφάλους κα πολύχρωμα ψάρια καθώς και ατελείωτη νυχτερινή διασκέδαση στα club και τα cazino της περιοχής!

ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ

Οι δύο ναοί του Άμπου Σίμπελ χτίστηκαν από τον Ραμσή Β΄ και αποτελούν δύο από το πιο σημαντικά αιγυπτιακά οικοδομήματα. Στην πρόσοψη του Μεγάλου Ναούτου Ρα-Χουράκτε κυριαρχούν οι τέσσερις καθιστοί κολοσσοί του Ραμσή Β΄ που είναι σκαμμένοι στο βράχο και περιβάλλονται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογενείας.

Στην υπόστυλη αίθουσα κυριαρχούν τα ανάγλυφα που απεικονίζουν τις στρατιωτικές νίκες του Ραμσή Β΄.το 1960 όταν κατασκευάστηκε το μεγάλο φράγμα του Ασουάν, οργανώθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση, ώστε να αποκολληθεί και να τεμαχιστεί ο ναός για να μεταφερθεί στη σημερινή του θέση στη λίμνη Νάσερ. Εκεί κοντά βρίσκεται ο μικρότερος σε μέγεθος ναός της Νεφερτάρι.Η πρόσβαση είναι δυνατή οδικώς ή αεροπορικώς για μία ημερήσια επίσκεψη.

ΕΤΦΟΥ

Η πόλη που στην αρχαία εποχή λατρευόταν ο θεός Χόρους και κατά τους Έλληνες συγκρινόταν με τον Απόλλωνα. Την αρχαία εποχή ονομάζονταν Ντζέμπα και κατά τους Πτολεμαίους, Απολλωνόπολη. Εδώ έχει χτιστεί ο ναός του Χόρους και ο οποίος σήμερα θεωρείται ο πιο καλοδιατηρημένος ναός της Αιγύπτου. Ο ναός ήταν καλυμμένος με άμμο σχεδόν μέχρι την οροφή έως το 1870, οπότε άρχισαν οι ανασκαφές από τον Γάλλο αρχαιολόγο Μαρριέτ. Οι ανασκαφές διήρκεσαν μέχρι το 1903

ekirikas





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια