Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τανζανία: Ένα δυσέβρετο διαμάντι στην καρδιά της Αφρικής

Η Τανζανία είναι ένα μέρος για το οποίο δεν μπορείς να δώσεις εύκολα χαρακτηρισμούς, γιατί δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο να μπορείς ν...

Η Τανζανία είναι ένα μέρος για το οποίο δεν μπορείς να δώσεις εύκολα χαρακτηρισμούς, γιατί δεν υπάρχει τίποτα με το οποίο να μπορείς να το συγκρίνεις.


Είναι ένα από τα θαύματα του κόσμου,ίσως ο κήπος της Εδέμ να είναι κάποιο από τα εκπληκτικά πάρκα της Ανατολικής Αφρικής: Masai Mare, Amboseli, Ngorongoro, Tarangire. Είναι το μόνο μέρος στη Μαύρη Ήπειρο όπου μπορεί κανείς να συναντήσει τόσα πολλά άγρια ζώα (το 95% ) σε τόσο μικρή έκταση.


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Η επιφάνειά της καλύπτει 945.087 τετρ. χλμ. και ο πληθυσμός της είναι γύρω στα 25 εκατ., αλλά μαζί με τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη είναι 42.484.000 κάτοικοι. Επίσημη πρωτεύουσα είναι η Ντοντόμα (320.000 κάτοικοι), σημαντικός οικονομικός και εμπορικός κόμβος του Ινδικού ωκεανού, ενώ διοικητική πρωτεύουσα είναι το Νταρ ες Σαλάμ, που είναι και η μεγαλύτερη πόλη στην Τανζανία με περίπου τρία εκατ. κατοίκους.






Συνορεύει βόρεια με την Ουγκάντα και την Κένυα,δυτικά με τη Ρουάντα, το Μπουρουντί και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και νότια με τη Ζάμπια, το Μαλάουι και τη Μοζαμβίκη. Στα ανατολικά βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορρά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων, ενώ στο έδαφος της βρίσκεται και το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895 μ.).


Τα πρώτα οργανωμένα σαφάρι στην περιοχή άρχισαν τη δεκαετία του 1920 από Ευρωπαίους επαγγελματίες κυνηγούς. Το 1929 το κεντρικό κομμάτι που είχε γίνει παγκοσμίως γνωστό για τα λιοντάρια του, ανακηρύχθηκε «Καταφύγιο Θηραμάτων», ενώ το 1950 έγινε μια τροποποίηση στο καθεστώς προστασίας των θηραμάτων και προστατεύονται ολοκληρωτικά κάποια είδη.

Το 1951 ανακηρύχθηκε η περιοχή Εθνικό Πάρκο, ενώ το 1959 ένα μέρος μετατράπηκε σε «Περιοχή Διατήρησης της Φύσης» για να μπορεί να δικαιολογηθεί η συμβίωση των Μασάι εντός των ορίων αυτής. Στο Σερενγκέτι μπορεί κανείς να δει σήμερα τα περισσότερα από τα μεγαλόσωμα θηλαστικά της Αφρικανικής ηπείρου, αλλά και μια τεράστια ποικιλία πουλιών.







Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!










Πηγή: enlefkotv.com






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram

Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια