Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Σαββατοκύριακο στο πανέμορφο χωριό του Παρνασσού- Ένα από τα «διαμάντια» της Ελλάδας

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Παρνασσού που τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες… Φωλιασµένη...

Ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Παρνασσού που τα τελευταία χρόνια προσελκύει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες…


Φωλιασµένη ανάµεσα στην κοιλάδα του βοιωτικού Κηφισού και τους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού, σε υψόµετρο 380 µ., η Πολύδροσος (γνωστή στους ντόπιους και ως Σουβάλα) βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σηµεία του βουνού µε ατού την κοντινή απόσταση από το χιονοδροµικό κέντρο.




Το κεφαλοχώρι αυτό της Φωκίδας έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια πολύ αξιόλογες τουριστικές υποδοµές µε προσεγµένους ξενώνες –και µάλιστα σε πολύ προσιτές τιµές– και αποτελεί µια ωραία εναλλακτική για ξεκούραστες διακοπές.



Το κλασικό σηµείο συνάντησης στο χωριό για ντόπιους και επισκέπτες είναι η πλακόστρωτη κεντρική πλατεία –το πιο ζωντανό σηµείο– απέναντι από την εκκλησία της Κοίµησης της Θεοτόκου µε τα πλατάνια, τις rustic ταβέρνες και τα cafés.



Περπατώντας στα δροµάκια του θα σας συνεπάρει η ηρεµία του τοπίου και θα αφεθείτε στη γαλήνη της εξοχής, ενώ όταν έρθει η ώρα για βόλτα ακολουθήστε –ακόµα και µε τα πόδια, περίπου 20’– την «αγροτική» διαδροµή για το βυζαντινό µνηµείο της Αγίας Ελεούσας και την ειδυλλιακή τοποθεσία απ’ όπου αναβλύζουν οι πηγές του βοιωτικού Κηφισού.


Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας





Στον δρόµο προς το χιονοδροµικό περάστε από την Άνω Σουβάλα (το παλιό χωριό της Σουβάλας), όπου θα ανακαλύψετε έναν µικρό οικισµό-έκπληξη, µε εντυπωσιακά αρχοντικά και θαυµάσιες επιλογές για παραδοσιακό φαγητό.

Tip: Oι λάτρεις της πεζοπορίας θα ευχαριστηθείτε εδώ εξαιρετικές διαδροµές!


ΠΗΓΗ: icons travellers / travelstyle.gr

photo: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου





Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια