Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Βιέννη: 7 πράγματα που χρειάζονται ΠΡΟΣΟΧΗ …

Μια πόλη… παραµύθι Βιέννη . Θα µπορούσα να βάλω για τίτλο «µια κουκλίστικη πόλη», «µια πόλη παραµύθι». Τουλάχιστον εγώ έτσι τη...

Μια πόλη… παραµύθι


Βιέννη.

Θα µπορούσα να βάλω για τίτλο «µια κουκλίστικη πόλη», «µια πόλη παραµύθι». Τουλάχιστον εγώ έτσι την έζησα, όταν πήγα για πρώτη φορά πριν από σχεδόν 20 χρόνια στο πέρασµά µου προς την  Ινδονησία.




Ακολουθήστε μας και στο instagram




Από τότε, και µέχρι πέρσι που ξαναπήγα, τουλάχιστον στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης δεν έχουν µεταβληθεί και πολλά πράγµατα. Οι Αυστριακοί, και ειδικά οι Βιεννέζοι, δεν χαρακτηρίζονται ούτε από την αλλαγή στη νοοτροπία τους, ούτε από το ελεύθερο πνεύµα τους, ούτε από τη γαλαντοµία τους, αλλά ούτε και από το χαµόγελό τους.

Πρόκειται για έναν λαό πολύ αυστηρό, συντηρητικό, µε τροµερό class και επίπεδο γνώσης. Μιλάµε για ανθρώπους που δεν «στρίβουν» εύκολα, αλλά αν τους κερδίσετε, γίνονται χαλί να τους πατήσεις.



Τι θέλει προσοχή στη Βιέννη




Μπορεί η συγκεκριµένη πόλη να είναι στις top 10 για να ζει κανείς, όµως η εγκληµατικότητα της έχει χτυπήσει την πόρτα.

Να αποφεύγετε τα πάρκα το βράδυ, όπως και τους υπόγειους σταθµούς σε Karlsplatz και Praterstem. Επίσης, αν δείτε να τσακώνονται µπροστά σας, µη µείνετε να παρακολουθήσετε, ανοίξτε το βήµα και εξαφανιστείτε. 




Τέλος, αν κάνουν κακόγουστα σχόλια για εσάς ή τη σύντροφό σας, απλώς αγνοήστε τους. Πρόκειται για µεθυσµένους, κακότροπους Αυστριακούς.

    Το φιλοδώρηµα δεν περιλαµβάνεται στην τιµή του καταλόγου, άρα, εάν είστε ικανοποιηµένοι, λέτε απλώς ένα «danke» και αφήνετε τα ρέστα.




    Οι Βιεννέζοι έχουν µανία µε τους κανόνες. Εάν πετάξετε το τσιγάρο σας στο δρόµο ή αφήσετε το µπουκάλι σας έξω από την pub, θα βρεθείτε στο αστυνοµικό τµήµα και θα πληρώσετε πρόστιµο. Θα σας καταγγείλει ο διπλανός σας, γιατί κανένας από τους συντηρητικούς κατοίκους της πόλης δεν συµπαθεί αυτούς που παρανοµούν.

    Θα σας εκπλήξουν οι αργοί σερβιτόροι, οι κατσούφικες γκαρσόνες και οι ανάγωγοι που δουλεύουν στα cafes και τα εστιατόρια. Μην το πάρετε προσωπικά.Τα ίδια κάνουν και στους ντόπιους. Τους αφήνεις χρήµατα και µόνο που δεν σε βρίζουν. Κάποιοι το θεωρούν µέρος της γοητείας της πόλης. Εµένα µε εκνευρίζει και τους το δείχνω µε τον χειρότερο τρόπο. Τους µιλάω απότοµα, τους πετάω τα λεφτά στο τραπέζι κ.λπ. Προσοχή, όλα αυτά να τα κάνετε αφού σας έχουν σερβίρει και αν δεν έχετε σκοπό να ξαναπάτε στο ίδιο µέρος. Τα ευκόλως εννοούµενα παραλείπονται.

    Οι πιστωτικές κάρτες είναι µια άλλη πικρή ιστορία.Μη θεωρείτε πως, επειδή είναι µια πλούσια πόλη, δέχονται παντού πιστωτικές. Λάθος! Σε πολλά µαγαζιά, ειδικά µικρά cafes και εστιατόρια, δεν γίνονται αποδεκτές, γιατί δεν θέλουν να επενδύσουν στον αντίστοιχο εξοπλισµό. Αν έχετε την εντύπωση ότι οι Σκοτσέζοι είναι οι πιο τσιγκούνηδες της Ευρώπης, στη Βιέννη θα αλλάξετε γνώµη. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι πιο… σφιχτοί είναι οι Αυστριακοί, και µε διαφορά. Δεν χαρίζουν ούτε πενηνταράκι. Προσέξτε τώρα: επειδή ακριβώς είναι ο πιο τσιγκούνικος λαός, αξίζει τον κόπο να κάνετε αγορές σε περιοχές που ψωνίζουν αυστηρά οι ντόπιοι. Εκεί θα βρείτε πολλά προϊόντα που τα θεωρείτε ακριβά στην Ελλάδασε τιµές -30% και -40% (ρούχα, παπούτσια).

Πηγή:ICONS TRAVELLERS



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.



Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια... !


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια