Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Zhangye Danxia: Ένα από τα θαύµατα της φύσης με τους ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΥΣ βράχους (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Θεωρείται ένα από τα θαύµατα της φύσης και αποτελεί Mνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO. Το Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangy...

Θεωρείται ένα από τα θαύµατα της φύσης και αποτελεί Mνηµείο Παγκόσµιας Κληρονοµιάς της UNESCO.

Το Εθνικό Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia εκτείνεται σε µια τεράστια έκταση 510 τ. χλµ., κοντά στην πόλη Zhangye, στη βορειοδυτική επαρχία Gansu της Κίνας.





Την παράσταση κλέβουν, φυσικά, οι ασυνήθιστα πολύχρωµοι βράχοι, το ύψος των οποίων φτάνει τα εκατοντάδες µέτρα.




Όπως υποστηρίζουν οι γεωλόγοι, πρόκειται για το αποτέλεσµα των εναποθέσεων του ψαµµίτη και άλλων ορυκτών, περισσότερα από 24 εκατοµµύρια χρόνια πριν, που δηµιούργησαν µια… εξωπραγµατική και σπάνια εικόνα!





Το φαινόµενο είναι συνδεδεµένο µε τη δράση των ίδιων τεκτονικών πλακών που ευθύνονται για τη δηµιουργία τµηµάτων των βουνών των Ιµαλαΐων, ενώ µε το πέρασµα των αιώνων ο άνεµος και η βροχή σµίλευσαν αξιοσηµείωτα σχήµατα, όπως πύργους, πυλώνες και φαράγγια, σε ποικιλία χρωµάτων και µεγεθών.







travelstyle




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια