Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Road trip στην Ιταλία!Αμάλφι,ένα συναρπαστικό ταξίδι στην Ιταλική ριβιέρα!(photo)

Ένας εµβληµατικός δρόµος στον ευρωπαϊκό χάρτη, 4 µέρες, 163 στροφές και αµέτρητες συγκινήσεις σε ένα συναρπαστικό road trip στην Ιταλικ...

Ένας εµβληµατικός δρόµος στον ευρωπαϊκό χάρτη,
4 µέρες, 163 στροφές και αµέτρητες συγκινήσεις σε ένα συναρπαστικό road trip στην Ιταλική Ριβιέρα, που δεν επιτρέπεται να λείπει από το παλµαρέ των εµπειριών σας!

Ρεπορτάζ-Κείµενο: Γιώργος Λ. Παπαχατζής






Λίγο προτού ο ήλιος ανέβει µαζί µε τη θερµοκρασία, οι πυξίδες µας στρέφονται στη νότια Ιταλία, ανάµεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο. Τι κρύβεται εκεί; Η καλλονή της Καµπανίας, η Costiera Amalfitana (σε ελληνική απόδοση Ακτή Αµάλφι)





Βουτιές στο Capri.



. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τη ζήσουµε µε όλες µας τις αισθήσεις παρά επάνω στους 4 τροχούς που θα διασχίσουν τον ξακουστό δρόµο SS 163, στις άκρες των βουνών Λατάρι, που, πιστέψτε µε, δεν υπερβάλλουν όσοι λένε ότι είναι ο οµορφότερος της Ευρώπης!


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Η πολύχρωµη ακτή του Capri




Η θέα στα φαράγγια θα ανεβάσει πολλές φορές τους καρδιακούς παλµούς, η ατµόσφαιρα γαλήνης θα σχηµατίζει στον ορίζοντα το τέλειο contrast µε τους απόκρηµνους βράχους, τα κουκλίστικα ψαροχώρια και οι κοσµοπολίτικες κωµοπόλεις θα µας εκτυφλώσουν µε τη φωτογενή και πολύχρωµη οµορφιά τους, οι απόκρυφες και κοσµικές παραλίες θα χαρίσουν αξέχαστες ανάσες δροσιάς, και όλα αυτά µε πιστό συνοδοιπόρο πάντα το βαθύ µπλε της Τυρρηνικής θάλασσας!


Απίστευτες προσφορές σε δωμάτια...κάντε κράτηση από εδώ !!!


Ένα αρχιτεκτονικό κοµψοτέχνηµα ο Καθεδρικός Ναός του Amalfi.




ΑΦΙΞΗ Προτίµησα την απευθείας πρωινή πτήση της Aegean (el.aegeanair.com) για να είµαι µόνο σε 1 ώρα και 50΄ στη Νάπολη από €103 µε επιστροφή. Από το αεροδρόµιο παρέλαβα το νοικιασµένο Fiat Panda (από €92/4 ηµέρες, www.rentalcars.com)για να ξεκινήσω την περιήγησή µου.


Μη φύγετε αν δεν δοκιµάσετε το διάσηµο λικέρ limoncello στην πατρίδα του, το Sorrento.



VICO EQUENSE

Δεν λέω… ζηλεύω όσους κατευθύνονται από το αεροδρόµιο της Νάπολης για τα ενδότερα της πόλης, αλλά έχω κρατήσει υπόσχεση να µην υποκύψω αυτήν τη φορά στη ναπολιτάνικη σαγήνη. Το έκανα ήδη τον χειµώνα και έτσι πατάω γκάζι για να βγω στον αυτοκινητόδροµο Α3, ο οποίος σε περίπου 1,5 ώρα θα µε βγάλει στο Sorrento.



Όµως, προτού φτάσω, προηγείται το χωριουδάκι Vico Equense. Γαντζωµένο πάνω στον βράχο και µε τη θέα στη θάλασσα να κόβει την ανάσα, µου επιφυλάσσει µια δροσερή βόλτα στις ανηφοριές του που µε βγάζουν πότε σε εντυπωσιακές επαύλεις, πότε σε σπίτια στα χρώµατα της ώχρας τα οποία θυµίζουν πύργους, πότε σε ολάνθιστους µεσογειακούς κήπους που µοιάζουν µετέωροι πάνω από τα γαλαζοπράσινα νερά του και πότε σε αξιοθέατα όπως τον γοτθικής αρχιτεκτονικής καθεδρικό ναό του Ευαγγελισµού της Θεοτόκου (του 14ου αιώνα). Αφού έχω πάρει µια πολύ καλή πρόγευση για όσα θα ακολουθήσουν, µπορώ να συνεχίσω για το Sorrento.



SORRENTO




Στους δρόµους του Sorrento.






Μόλις 30΄ αργότερα, ακολουθώντας τον αυτοκινητόδροµο SS145 και µε σύµµαχο τον υπέροχο καιρό, µπορώ να δω πεντακάθαρα απέναντι την Ίσκια, τον κόλπο της Νάπολης και το Κάπρι όσο πλησιάζω τους απόκρηµνους βράχους του Sorrento.



Τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα στο Sorrento

Οι λουόµενοι από ψηλά φαίνονται σαν κουκκίδες µέσα στα σµαραγδένια νερά του και οι γεµάτοι κόσµο δρόµοι στην καρδιά του µου υπαγορεύουν ότι πρέπει να παρκάρω επειγόντως. Ο αέρας φέρνει έντονη µια ευωδιά εσπεριδοειδών και για την ακρίβεια λεµονιών.



Δροσιστείτε µε ένα σφηνάκι παγωµένο limoncello



Μα όχι τυχαία, αφού µιλάµε για την πατρίδα του διάσηµου λικέρ limoncello, που παρασκευάζεται µε τα ξακουστά και γλυκά σε γεύση λεµόνια. Εντυπωσιακή και η κεντρική πλατεία Piazza Tasso, must για πρωινές και βραδινές περαντζάδες.



Γραφικό σοκάκι στο Sorrento







Δεν χαίροµαι για το ότι στριµώχνοµαι µε ορδές τουριστών που επιστρέφουν από το µπάνιο τους για να φάνε σε κάποιο εστιατόριο, ούτε για τις βέσπες που κορνάρουν σαν τρελές, όπως και αυτές που θυµάµαι στη Νάπολη.



Όµως αποζηµιώνοµαι µπροστά σε στολίδια της πόλης, όπως η µπαρόκ ρυθµού εκκλησία Chiesa del Carmine πάνω στην πλατεία µε την περίτεχνη όψη και τις αγιογραφίες του 16ου και 17ου αιώνα και την υπέροχη οροφογραφία του Onofrio Avellino.



Πανοραµική θέα στο Sorrento.

Όµως αποζηµιώνοµαι µπροστά σε στολίδια της πόλης, όπως η µπαρόκ ρυθµού εκκλησία Chiesa del Carmine πάνω στην πλατεία µε την περίτεχνη όψη και τις αγιογραφίες του 16ου και 17ου αιώνα και την υπέροχη οροφογραφία του Onofrio Avellino.

Δίπλα ακριβώς προλαβαίνω µια επίσκεψη στο έτερο πιο γνωστό αξιοθέατο, το Museo Correale di Terranova, στεγασµένο σε µια αριστοκρατική βίλα µε πίνακες Ναπολιτάνων ζωγράφων του 17ου και 18ου αιώνα, κεραµικά Capodimonte και Sèvres, κρύσταλλα Murano, πολύτιµα ρολόγια, όλα προσωπικές συλλογές της οικογένειας Correale.

Εκθαµβωτικό… αλλά όχι για να δικαιολογήσει τα €8 του εισιτηρίου (καθ. εκτός Τρίτης 09:30-18:30. Κυρ. έως 13:30, Via Correale 50, tel. +39 081 878 1846, www.museocorreale.it).

Το ρολόι δείχνει 16:00 και µια στάση στο αγαπηµένο των ντόπιων mozzarellla bar-taverna mediterranea Inn Bufalito (5’ µε τα πόδια από την Piazza Tasso) είναι ό,τι πρέπει για νοστιµιές βασισµένες σε βουβαλίσιο κρέας και τυριά και για τέλος φυσικά ένα απίθανο σπιτικό limoncello (Vico Primo Fuoro 21, tel. +39 081 365 6975, www.innbufalito.it)!

Και µπορεί το limoncello να µην ήταν αρκετό για να χωνέψω… αλλά µια κατάβαση στις Marina Grande και Marina Piccola αποδεικνύεται βάλσαµο. Η δεύτερη αποτελεί το κύριο λιµάνι του Sorrento, όπου δένουν και τα πλοία που σε ταξιδεύουν σε Capri, Napoli και Amalfi, ενώ η Marina Grande (το παλιό λιµάνι) θυµίζει ψαροχώρι µε ξύλινες βαρκούλες, ρουστίκ ψαροταβέρνες, µαγαζάκια και γραφικά σπίτια, και όπως διαπίστωσα αποτελεί τέλειο σηµείο για χάζι στο ηλιοβασίλεµα.



Μετά από λίγη ξεκούραση, δεν µπορώ να αντισταθώ στα καταστήµατα µε τα χειροποίητα κεραµικά και τα δερµάτινα είδη της Corso Italia και τα στενάκια της. Και αν αναρωτιέστε πώς και δεν έκανα µια απογευµατινή βουτιά, εξοµολογούµαι ότι το Sorrento, µε εξαίρεση την αµµώδη και οργανωµένη Marina di Puolo, δεν φηµίζεται για τις παραλίες του. Το βράδυ ο επίλογος θα γραφτεί µε µια βόλτα στα πέριξ του αγάλµατος του πολιούχου της πόλης S. Antonino Abbat και την Piazza Tasso και κατάληξη στη γειτονική Piazza Angelina Lauro για να δοκιµάσω τα cocktails που µου είπε ο φίλος µου Fabbio στο bar Reup (Piazza Angelina Lauro 28/29,tel. +39 081 362 2027).


POSITANO

To αµάξι έχει πάρει φωτιά από τη ζέστη, ανοίγω τέρµα τα παράθυρα, τα ιταλικά τραγούδια ταιριάζουν στο καταγάλανο σκηνικό µε τις απόκρυφες ακρογιαλιές να ξεπροβάλλουν εδώ και εκεί σε κάθε στροφή του δρόµου SS163 και τα κρις κραφτ να αφήνουν πίσω τους λευκές αφρισµένες γραµµούλες.



Εντυπωσιακή άποψη του Positano

Μετά από 40΄, το Positano σε κάνει να σαστίσεις! Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι Ιταλοί το θεωρούν την diva της Costiera Amalfitana. Ένας απόκρηµνος καταπράσινος βράχος-βεράντα µε σπίτια µαυριτανικής αρχιτεκτονικής σε παστέλ και κοκκινωπές αποχρώσεις και δροµάκια φιδογυριστά που καταλήγουν στις παραλίες του.



Ποιος να φανταζόταν ότι το άλλοτε ψαροχώρι από τη δεκαετία του ‘50 θα αναδεικνυόταν σε ένα από τα πιο δηµοφιλή καλοκαιρινά θέρετρα της ευρωπαϊκής αφρόκρεµας! Ανάµεσα στις παραλίες του όπως την αγαπηµένη του Picasso Spiaggia del Fornillo, τη Laurito, την Αrienzo, θα υποκύψω στη µήκους 300 µ. Marina Grande, απέναντι ακριβώς από το αρχιπέλαγος των νησιών Li Galli, όπου διάσηµοι αστέρες του θεάµατος και του επιχειρείν κάνουν «παρέλαση» τα καλοκαίρια.



Τα πολύχρωµα κεραµικά είναι το πιο χαρακτηριστικό σουβενίρ του Positano.

Φεύγοντας θα κάνω µια στάση στο πιο γνωστό αξιοθέατο της πόλης στη Via Marina Grande, στον ναό Chiesa di Santa Maria Assunta, µε τον εντυπωσιακό χρυσαφένιο τρούλο, που προτιµούν ουκ ολίγοι διάσηµοι για τους γάµους τους. Βίλες απίστευτου κάλλους µε τιρκουάζ πισίνες και ολάνθιστους κήπους, πολυτελή ξενοδοχεία και πανάκριβες µπουτίκ συµπληρώνουν το setting του. Τη νύχτα, οι λέξεις απλά δεν αρκούν για να περιγράψουν τη µαγευτική θέα και τη luxurious ατµόσφαιρά.






travelstyle



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια