Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Πράγα- Ένα ταξίδι και ένας προορισμός που ΔΕΝ θα ξέχασεις

Μια από της πιο όμορφες πόλεις του κόσμου είναι η Πράγα . Αν και για τους περισσότερους απο εμάς, δεν αποτελεί στόχο ένα ταξίδι ...

Μια από της πιο όμορφες πόλεις του κόσμου είναι η Πράγα.

Αν και για τους περισσότερους απο εμάς, δεν αποτελεί στόχο ένα ταξίδι εκεί, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που θα πρέπει να την επισκεφτούμε έστω και μια φορά στη ζωή μας.
Τα γραφικά της σοκάκια, σε συνδυασμό με το πράσινο που θα δούμε δεξιά-αριστερά στους δρόμους της αλλά και οι φιλόξενοι άνθρωποί της, την κατατάσουν ανάμεσα στους top ταξιδιωτικούς προορισμούς.





Όσοι, τυχεροί την έχουν επισκεφτεί αποκαλύπτουν πως η καλύτερη περίοδος για να φτάσει κανείς μέχρι εκεί είναι η Άνοιξη, άλλοι πάλι (μάλλον λάτρεις του Χειμώνα), εξομολογούνται πως τον Δεκέμβρη, η Πράγα θα αφήσει στη ψυχή και στο μυαλό σας μια γλυκιά γεύση…..
Λοιπόν:

Αν βρεθείτε εκεί, σας προτείνουμε να δείτε οπωσδήποτε:





– Nα κάνετε μια βόλτα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης



Μια βόλτα, που σίγουρα θα απολαύσετε, μαζί με τους φίλους σας.
Περιπλανηθείτε στα σοκάκια και απολαύστε με όλη σας τη ψυχή τη μαγική της αύρα.
Επίσης σας προτείνουμε να τραβήξετε και πολλές φωτογραφίες.

-Επισκεφτείτε το Κάστρο της Πράγας.




Για το καλό της ιστορίας



Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κάστρα του κόσμου. Στο κάστρο είχαν την έδρα τους τα γραφεία των Τσέχων βασιλέων, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και των Προέδρων της Τσεχοσλοβακίας και Τσεχίας. Στο Κάστρο επίσης φυλάσσονται τα Κοσμήματα του Στέμματος της Βοημίας. Η ιστορία του Κάστρου της Πράγας ξεκινάει από τον 9ο αιώνα.







– Δείτε τη γέφυρα του Καρόλου





Η Γέφυρα του Καρόλου είναι μία από τις πλέον φημισμένες αψιδωτές και ιστορικές γέφυρες της Ευρώπης.

Βρίσκεται στον ποταμό Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας. Η κατασκευή της άρχισε το 1357 υπό την αιγίδα του βασιλιά Καρολου Δ’ προς τιμή του οποίου και φέρει το όνομα, και τελείωσε στην αρχή του 15ου αιώνα. Ηταν η σημαντικότερη σύνδεση μεταξύ της Παλαιάς Πόλης και των παρακείμενων περιοχών μέχρι το 1841. Επίσης, η κτιστή αυτή γέφυρα κατέστησε την Πράγα σημαντικό κόμβο στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Ανατολικής και της Δυτικής Ευρώπης.

Δεν υπάρχει περίπτωση, να φτάσει κάποιος ταξιδιώτης μέχρι εκεί και να μην θαυμάσει την ομορφιά της.


Και τέλος:






To Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας



Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας είναι ένα μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι στο κέντρο της Πράγας. Το σημερινό ρολόι είναι ένα πιστό αντίγραφο του αρχικού, που καταστράφηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται στον νότιο τοίχο του Παλιού Δημαρχείου, στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, και αποτελεί σημαντική και δημοφιλή τουριστική ατραξιόν.

Πηγή πληροφοριών: el.wikipedia.org

travelstyle



Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια