Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Με αερόστατο στις καμινάδες της Καππαδοκίας

Η Καππαδοκία , η απομακρυσμένη αυτή περιοχή στα βάθη της Τουρκίας , δεν μας είναι άγνωστη. Περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί, μνημείο Πα...

Η Καππαδοκία, η απομακρυσμένη αυτή περιοχή στα βάθη της Τουρκίας, δεν μας είναι άγνωστη. Περίεργοι βραχώδεις σχηματισμοί, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  Unesco, σπήλαια και ποτάμια, ιδανικά όλα αυτά ιδωμένα.. από άερος, με πτήση με αερόστατο -η μεγαλύτερη τουριστική attraction της περιοχής, και όχι άδικα.


Παρακάτω ένας σύντομος οδηγός για όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να τo οργανώσετε.

Γιατί να πάω?

Γιατί η πτήση με το αερόστατο είναι όνειρο ζωής και το τοπίο που αντικρίζεις είναι από άλλο παραμύθι. Γιατί οι βραχώδεις σχηματισμοί είναι μοναδικοί -και μνημείο Unesco. Γιατί θα νιώσεις ταλαντούχος φωτογράφος χωρίς instagram φίλτρα και χωρίς photoshop..





Πόσες μέρες χρειάζομαι?

Εξαρτάται πολύ από τις πτήσεις που θα βρεις. Θέλεις 2 μέρες για να δεις και να κάνεις τα βασικά και σ’ αυτές προσθέτεις και τις πτήσεις απο /προς. Αν είσαι από Αθήνα, το ιδανικό είναι να πας Παρασκευή και να φύγεις Δευτέρα, ώστε να αφιερώσεις το Σαββατοκύριακο στην Καππαδοκία.





Πως θα πάω?

Απευθείας πτήσεις δεν υπάρχουν φυσικά, οπότε ετοιμαστείτε για γερά stopover. Τελικός προορισμός για Καππαδοκία είναι το αεροδρόμιο Kayseri ενώ your best bet για να μη σας.. ξεπαραδιασουν, ειναι η Pegasus Airlines μέσω Κωνσταντινούπολης.





Που θα μείνω?

Το σίγουρο είναι ότι θα μείνεις μέσα σε σπηλιά! Οι επιλογές σε Cave Hotels είναι πολλές και -ευτυχώς!- αρκετά οικονομικές, ενώ το χωριό με τις περισσότερες επιλογές διαμονής (ειδικά αν θέλετε να πετάξετε με το αερόστατο) είναι το Göreme. Εμείς διαλέξαμε το Ottoman Cave Suites, εξυπηρετικότατο προσωπικό, ωραιότατα δωμάτια με το απαραίτητο touch πολυτέλειας και χορταστικό πρωινό.





Πρέπει να κάνω αερόστατο?

Αν δεν έχεις υψοφοβία δεν το διαπραγματεύομαι! Η πτήση πάνω από το βραχώδες τοπίο της Καππαδοκίας με τους μοναδικούς πέτρινους σχηματισμούς στα πόδια σου είναι εκ των ων ουκ άνευ – κι αυτό που έχεις ακούσει για την εμπειρία, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πάρε ζεστά ρούχα γιατί θα βρεθείς απροστάτευτος στον ουρανό στις 6 το ξημέρωμα, και ψάξε καλά τις επιλογές από πριν για να βρεις καλύτερα deals (το κόστος ξεκινά από 85 ευρώ το άτομο αν είσαι τυχερός αλλά συνήθως υπερβαίνει το 100ρι).





Άντε και πέταξα. Τι κάνω μετά?

Μετά, έχουμε το Εθνικό Πάρκο Göreme, με τους μανιταροειδείς βράχους, τις φυσικές.. πέτρινες καμινάδες και τις υπόσκαφες εκκλησίες. Έχουμε τις υπόγειες πόλεις τις Καππαδοκίας, συμπλέγματα χωριών μέσα στο βράχο. Έχουμε Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας της Καππαδοκίας. Έχουμε γουρούνες και άλογα, και επιλογές για trekking. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν δυο ημερήσιες εκδρομές, την Πράσινη και την Κόκκινη, καθεμιά περνάει από διαφορετικά αξιοθέατα της περιοχής. Ιδανικά συνιστώ να το ψάξεις και να κάνεις μόνος αυτά ακριβώς που θέλεις, αν όμως δεν έχεις χρόνο για έρευνα, διάλεξε από τις διαδρομές αυτή που σου ταιριαζει περισσότερο.





Τίποτε σε φαΐ /ποτό?

Το Göreme είναι αρκετά τουριστικό μέρος οπότε μην περιμένεις κρυμμένα διαμάντια. Για φαγητό πάντως δοκιμασμένο και παμψηφεί εγκεκριμένο είναι το Inci Cave ενώ για ποτό σε ζεστή, φιλική ατμόσφαιρα super cozy Omurca Art Cafe.


travelstories


📌Σας αρέσουν τα Road Trip; ✅Ενοικίαση αυτοκίνητου χωρίς πιστωτική κάρτα, χωρίς εγγύηση, με πλήρη ασφάλεια και απεριόριστα χιλιόμετρα για τέλεια Road Trip 🚙



Κλείστε το δωμάτιό σας από εδώ στην Airbnb και κερδίστε μέχρι €34 έκπτωση για το πρώτο ταξίδι σας


Κλείστε από ΕΔΩ για τις διακοπές και τα ταξίδια σας ακτοπλοϊκά,αεροπορικά και ξενοδοχεία και κερδίστε επιστροφή χρημάτων !!!


Ψάχνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; Όλες οι επιλογές είναι εδώ!






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Δεν υπάρχουν σχόλια