Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

Τι γίνεται φέτος με τα Κουφονήσια; (Pics)

Είσαι από εκείνους που ολόκληρο το καλοκαίρι δεν μπορεί κανείς να τους ξεκολλήσει από την παραλία; Από αυτούς που ζουν για το μπάνιο και ...

Είσαι από εκείνους που ολόκληρο το καλοκαίρι δεν μπορεί κανείς να τους ξεκολλήσει από την παραλία; Από αυτούς που ζουν για το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία από νωρίς το μεσημέρι μέχρι τη δύση του ηλίου;


Είσαι αυτός ο ένας και μοναδικός φίλος που βαριέται να ακολουθήσει την παρέα στα ξενύχτια γιατί την άλλη μέρα το πρωί τον περιμένει η βόλτα στο νησί; Αν ναι, μην πας πουθενά. Αυτό το θέμα είναι για σένα.

Κουφονήσια! Ο Παράδεισος των Κυκλάδων. Ναι, αυτά τα δύο μικρά νησάκια που τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει για τα καλά την προτίμηση των ταξιδιωτών που λατρεύουν την ηρεμία, τη χαλάρωση, το καλό φαγητό και το γέμισμα του σκληρού τους δίσκου με λήψεις μοναδικές!

10 χιλιόμετρα ακατέργαστης, εξωτικής ομορφιάς στο Άνω και το Κάτω Κουφονήσι σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Με καλή παρέα που συμμερίζεται την ανάγκη σου για χαλάρωση φυσικά…





Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!








Μόλις 200 μέτρα χωρίζουν αυτά τα δύο μικρά διαμαντάκια των Κυκλάδων με τους 400 περίπου μόνιμους κατοίκους να καλούνται κάθε χρόνο να φιλοξενήσουν εκατοντάδες τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο.

Η χάρη των νησιών αυτών έχει τα τελευταία χρόνια φτάσει παντού… Και δεν απορούμε για τον λόγο.

Εδώ τα πράγματα είναι απλά: Θα βρεις την παραλία που ταιριάζει στο στυλ σου απλά και μόνο ρωτώντας έναν ντόπιο, θα κολυμπήσεις σε πεντακάθαρα, δροσερά νερά, θα φας πολύ φρέσκο ψάρι και μαγειρευτά φαγητά «από χέρι» στα ταβερνάκια που βρίσκονται παντού και δεν θα χορτάσεις το περπάτημα στα γραφικά κυκλαδίτικα σοκάκια όσες μέρες κι αν κάτσεις. Έχεις πολλά να δεις. Και πάρα πολλά να φωτογραφίσεις.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!








Ακολουθήστε μας και στο instagram



Θα περπατήσεις πολύ. Αξίζει τον κόπο να γυρίσεις το Άνω Κουφονήσι με τα πόδια, καθώς θα χρειαστείς μόλις τρεις ώρες για μία απολαυστική βόλτα σε ολόκληρο το νησί.

Εκεί θα φας στα παραδοσιακά ταβερνάκια (πες «ναι» στον μουσακά και τα λαδερά!), θα πιεις, θα χαζέψεις στα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα στη Χώρα και θα τολμήσεις την εξερεύνηση των σπηλαίων που σχηματίζονται από τα πελώρια βράχια που «ντύνουν» τις προσβάσιμες μόνο από τη θάλασσα μικρές παραλίες που όσοι δουν παρομοιάζουν με φυσικές πισίνες.



Ποια παραλία θα διαλέξεις; Το Πορί που είναι ιδανικό για σερφ, την Πλατιά Πούντα -το αγαπημένο στέκι τον τουριστών- , την Πισίνα (μη διανοηθείς και δεν πας) ή το Λουτρό;
Στο Άνω Κουφονήσι οι επιλογές σου είναι πολλές: Από την Ιταλίδα και τον Φοίνικα, στον Παριανό και τον Φανό, θα χορτάσεις γαλαζοπράσινα νερά και τοπία που θυμίζουν εξωτικά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Μη νομίζεις, όμως, το Αιγαίο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει!



Κάτι που αποδεικνύει και το μικροσκοπικό Κάτω Κουφονήσι με τη μία και μοναδική ταβέρνα του (μία αλλά διάσημη!) και τις άγριας ομορφιάς παραλίες του.

Το να κολυμπάς στα νερά του είναι μοναδική εμπειρία όποια παραλία κι αν διαλέξεις. Μεταξύ μας, σ’ αυτή την περίπτωση συμφέρει το «λίγο απ’ όλα». Είναι κρίμα να απαρνηθείς το Νερό, το Φύκιο, τους Λάκους, τον αμμώδη Δέτη και την παραλία Πεζούλια με το ψιλό βότσαλο.

Οι νησίδες Κέρος και Γλαρονήσι αξίζουν κι αυτές την προσοχή σου, γι’ αυτό αν δες να περάσεις κι από εκεί φρόντισε να κάνεις καλό προγραμματισμό και να μην «κολλήσεις» σε μία μόνο παραλία. Ξέρουμε, είναι εθιστικές αλλά έχεις μόνο λίγες μέρες…



Παρόλα αυτά, μην περιμένεις πολυτέλειες. Στα Κουφονήσια βασιλεύει η ακατέργαστη ομορφιά και η απλότητα την οποία ο τουρισμός δεν έχει καταφέρει ακόμα να διαβρώσει. Αυτή είναι και η γοητεία τους.

Θα βρεις φυσικά και καταλύματα – υπερπαραγωγή αλλά το ίδιο καλά θα περάσεις και σε ένα αξιοπρεπές δωμάτιο.

Και μην ξεχνάς: Τα Κουφονήσια είναι για έξω. Για παραλίες, περπάτημα, φαγητό.

Άσε το δωμάτιο και γύρνα στα σοκάκια που φέτος θα έχουν ξανά την τιμητική τους. Και μάλιστα περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά!










menshouse






Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια