Page Nav

HIDE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Top Ad


Breaking News:

latest

To νησί που θα μεθύσει τους πάντες αυτό το καλοκαίρι!

Η Μυτιλήνη Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένα γοητευτικό κράμα από χρώματα, κοσμοπολιτισμό, αρχιτεκτονικά είδη και νησιώτικα καφενεδάκι...



Η Μυτιλήνη

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένα γοητευτικό κράμα από χρώματα, κοσμοπολιτισμό, αρχιτεκτονικά είδη και νησιώτικα καφενεδάκια.

Χτισμένη αμφιθεατρικά στα λοφάκια πίσω από το λιμάνι, στεφανώνεται από ένα εκ των μεγαλύτερων φρουρίων της Μεσογείου. Η προκυμαία είναι διάσπαρτη με ουζερί και καφενέδες, ενώ πίσω τους φιγουράρουν μπαρόκ, νεογοτθικά, νεοκλασικά και μπελ επόκ κτίρια «βουτηγμένα» στο χρώμα.

Κλασικές βόλτες είναι αυτές στην Ερμού με την κεντρική αγορά και τα μπακάλικα, στα Λαδάδικα με τα όμορφα μαγαζάκια. Όμορφο περίπατο θα κάνετε και στο Κιόσκι και στη διαδρομή από το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο ως το παλιό λιμάνι, μια βόλτα διάσπαρτη με αρχοντικά νεοκλασικά και το Κάστρο για φόντο.

Για πρωινό, θα καθίσετε στο Μουσικό Καφενείο, που έχει εκμοντερνίσει τα καλούδια του κλασικού πρωινού. Αξίζει να δείτε και τα σπίτια μακεδονικού ρυθμού που ξεφυτρώνουν στη διαδρομή του Αεροδρομίου προς τη Μυτιλήνη.










Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Τα μουσεία

Μερικά από τα μουσεία που δεν πρέπει να χάσετε είναι:

-Ο κόσμος του ούζου, σε έναν ελαιώνα του Πλωμαρίου, όπου θα μάθετε τα πάντα για το απόσταγμα-καμάρι του νησιού. Το Μουσείο Ούζου ΕΒΑ, στο 1ο χιλιόμετρο Μυτιλήνης-Καλλονής, όπου θα μάθετε τον τρόπο παρασκευής του ούζου όπως τον εφάρμοζαν τον περασμένο αιώνα. Και το Μουσείο Ούζου Πλωμαρίου της Ποτοποιίας Βαρβαγιάννη για ένα πλήρες ταξίδι στο “σύμπαν” του αποστάγματος.

–Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, που παρουσιάζει την διαδικασία της παραγωγής λαδιού, στον χώρο του παλιού κοινοτικού ελαιοτριβείου.

–Το Μουσείο Θεοφίλου, όπου φιλοξενούνται τα έργα του γνωστού ζωγράφου, στο μέρος όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια

-Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Τεριάντ στη Βαρειά, όπου φυλάσσεται το σύνολο του εκδοτικού έργου του Τεριάντ, με λιθογραφίες και εξώφυλλα – αποτελέσματα της συνεργασίας του με τους Beaudin, Bonnard, Chagall, Giacometti, Gris, Gromaire, Laurens, Le Corbusier, Matisse, Miro, Picasso κ.α.

-Το Ψηφιακό Μουσείο Γεώργιος Ιακωβίδης στα Χύδηρα, γενέτειρα του ζωγράφου – πρόκειται μάλιστα για το πρώτο εξ ολοκλήρου ψηφιακό μουσείο τέχνης στη χώρα

-Το Μουσείο Σαπωνοποιίας Πλωμαρίου, στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου της πλατείας του Πλωμαρίου που μαρτυρά πολλά μυστικά για την λαογραφία του τόπου

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στην περιοχή Κιόσκι, όπου βρίσκεται το νέο κτίριο του μουσείου – επισκέψιμο είναι ακόμη και το παλιό κτίριο, όπου ξετυλίγεται η ιστορία του νησιού από τα νεολιθικά χρόνια ως το τέλος της Ρωμαιοκρατίας

Περισσότερα για τα μουσεία του νησιού θα μάθετε εδώ.






Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!




Ο Μόλυβος

Στην βόρεια άκρη του νησιού, ο Μόλυβος ξεχωρίζει για την γραφική του αρχιτεκτονική και για το καλοδιατηρημένο κάστρο του. Τα σπιτάκια του, από πέτρα και ξύλο, είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα ενώ τα τείχη του κάστρου με τη βυζαντινή του αίγλη κάνουν τον οικισμό κατάλληλο για ρομαντζάδα.

Οι γραφικοί οικισμοί

Οι εξερευνήσεις στα χωριά και τους οικισμούς του νησιού δεν τελειώνουν ποτέ: Η Ερεσός με τα όμορφα αρχοντικά, η Αγιάσος με το παραδοσιακό της χρώμα, το Σιγρί με τα γραφικά δρομάκια, το κάστρο με το αραβικό τόξο και το φυσικό του λιμανάκι, ο Πολιχνίτος με τις θερμοπηγές, το Πλωμάρι με τα ουζερί του και το κουκλίστικο “μέσα μέρος” του, η Πέτρα με την παραλία με τον διάσημο βράχο της, ο Μανταμάδος με την πλούσια παραγωγή σε τοπικά προϊόντα και η Καλλονή στο κέντρο του νησιού με τα ποτάμια και τα αμπέλια, είναι μερικοί από τους οικισμούς που αξίζει να επισκεφθείτε. Άλλα ιδιαίτερα μέρη του νησιού είναι οι Μηλιές, ένας εγκαταλελειμμένος οικισμός που ξαναγεννιέται, οι Πύργοι Θερμής με τα παλιά εξοχικά των Μυτιληνιών, και η Παναγιά η Κρυφτή, έξω από το Πλωμάρι, ένα μυστικό των ντόπιων – με το εκκλησάκι να βρίσκεται μέσα στα βράχια από όπου πηγάζουν θερμά λουτρά.



Οι πεζοπορίες

Το νησί είναι γεμάτο φυσικές ομορφιές και διαδρομές που θα χορτάσουν τους φίλους της πεζοπορίας. Η Παναγιά η Κρυφτή, ο Όλυμπος και ο Καστανιώνας της Αγιάσου, η Αγία Μαρίνα στη θέση Πρόβασμα, η κοιλάδα της Λιγώνας στο Πετρί και ο προφήτης Ηλίας είναι μερικές από τις βάσεις για εξαιρετικές πεζοπορικές διαδρομές στα μονοπάτια της Λέσβου, που θα βρείτε συγκεντρωμένα εδώ.
Το Απολιθωμένο Δάσος

Σημαντικό μνημείο γεωλογικής κληρονομιάς, το απολιθωμένο δάσος στο Σιγρί καλύπτεται από ηφαιστειακά πετρώματα εδώ και 20 εκατομμύρια χρόνια. Τα μονοπάτια της λάβας και της στάχτης «στολίζονται» από απολιθωμένους κορμούς που φτάνουν… ως τα 30 μέτρα κάτω από το νερό. Περισσότερα θα μάθετε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του νησιού.



Οι καταρράκτες

Δεκατέσσερις καταρράκτες και ένα φράγμα συνθέτουν το υδάτινο προφίλ της Λέσβου. Από τους εντυπωσιακότερους είναι οι καταρράκτες Μαν’ κάτσα, με νερά που πέφτουν από πελώρια σκουρόχρωμα βράχια 15-20 μέτρων. Εδώ οργανώνονται αναρριχήσεις, ραπέλ και άλλα φυσιολατρικά σπορ.

Οι παραλίες

Τα παγωμένα νερά της Λέσβου βρέχουν όμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη. Από τις οργανωμένες, εγγύηση αποτελούν οι παραλιές των Βατερών, της Ερεσού και του Αγίου Ισίδωρου στο Πλωμάρι, που είναι δημοφιλείς στους επισκέπτες του νησιού, με αρκετά beach bars, αλλά παραμένουν όμορες και καθαρές. Μια παραλία που χαίρονταν μόνο οι ντόπιοι -αλλά το μυστικό αρχίζει να διαρρέει- είναι αυτή του Παπά (ή Καμήλα) με την υπέροχη λευκή άμμο. Κόκκινη άμμο θα βρείτε στα Τσόνια (και δίπλα μερικά όμορφα ταβερνάκια), ενώ πιο νεανική και κυκλαδίτικη είναι η παραλία του Γαβαθά. Ελεύθερες παραλίες θα βρείτε στην Εφταλού (η Χρυσή Ακτή φημίζεται για τα κρύα αλλά πεντακάθαρα νερά), ενώ οι γυμνιστές προτιμούν το τέρμα της παραλίας του Μολύβου, με υπέροχη θέα στον οικισμό και το κάστρο.










Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις

Στον φορέα τουρισμού “The Other Aegean” θα βρείτε συγκεντρωμένες τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στη Λέσβο. Από τα πιο ενδιαφέροντα events είναι αυτά του Lesvos Food Fest, ένα ταξίδι στο μωσαϊκό των γεύσεων της Μεσογείου που φέτος θα διεξαχθεί στα μέσα Ιουλίου, το ιδιαίτερο Φεστιβάλ Κιθάρας Αρίων, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής με συμμετοχές από όλο τον κόσμο και το Molyvos MTB για τους φίλους του ποδηλάτου.



Γιώργος Κόκουβας


lifehacks4you





Βγάλτε Bitcoin ενώ σερφάρετε !!!




Αν θέλεις κάνε μια κοινοποίηση της σελίδας να ρίξουν μια ματιά και οι φίλοι σου, γιατί ίσως να ενδιαφέρεται και κάποιος άλλος να κάνει τις διακοπές του και έτσι να μεγαλώσει η παρέα.





Ακολουθήστε μας και στο instagram


Εσύ έκανες εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube ;

Αν όχι ,κάνε εγγραφή εδώ για να ενημερωθείς αμέσως για όλα τα καινούργια ταξιδιωτικά βιντεάκια που ετοιμάζουμε από τα ταξίδια μας !!


Κάντε like στις σελίδες μας και ταξιδέψτε !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια